Painici cu seminte de floarea soarelui

de mihaelar63 in Piine, 8 Feb 2021 | 1387 vizualizari

 

 Pentru ca mi-au placut painicile cu chimen preparate mai inainte am decis sa fac o portie mai mare. Am mai umblat putin si la ingrediente !!!!

 

INGREDIENTE

  • 475 gr faina alba de grau tip 000
  • 475 gr faina semialba de grau tip 650
  • 10 gr drojdie uscata
  • 300 ml lapte 3.5%
  • 300 ml apa
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • pentru uns:4 linguri lapte + 1 varf pudra de turmeric
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu seminte de floarea soarelui:

 Se incalzeste usor laptele amestecat cu apa. Doar putin, sa fie caldicel.

 Putin lichid  se amesteca cu doua linguri de faina, drojdia granulata si zahar.

 Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca.

 Zaharul ajuta la dospirea mai rapida .

 Eu am framantat cu ajutorul masinii de paine Tefal .

 Am pus in continuare untul moale, uleiul si fainurile.

Ultima se adauga sarea .

 Am lasat masina sa lucreze , sa framante si sa tina aluatul la cald .

 Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon .

 Am impartit  aluatul in  16  parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa fie de aceiasi marime .

Am intins fiecare bucata de aluat sub forma dreptunghiulara , apoi le-am rulat .

Painicile formate le-am transferat in tavi pe fundul carora am pus hartie de copt sa nu se lipeasca .

Fiecare painica a fost unsa cu lapte si turmeric cu ajutorul unei pensule de silicon .

Am aplicat 3 taieturi si am presarat pe deasupra putina sare si seminte de floarea soarelui .

Lasati tavile la loc caldut pana painicile dospesc si se umfla aproape dublu .

Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 10 minute . Apoi se reduce temperatura la 180 grade si se lasa inca 15 minute .

Cand painicile cu seminte sunt frumos rumenite se scot si se pun la racit pe un gratar de inox .

  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru framntare faina trebuie sa fie la temperatura camerei iar lichidul pentru framntare , usor caldicel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

09.02.2021, 18:45

mirela0911 1

14.02.2021, 11:44

Bune painicile!

oanapl 1

16.02.2021, 20:22

Ce bine arată!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana