Painici de brutar

de ana in Piine, 3 Mar 2011 | 2061 vizualizari

 

Dupa reteta Laurei Laurentiu(cornuri de brutar)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 gr drojdie
  • Pentru uns:
  • ulei,un galbenus de ou ,seminte dupa plac sau sare grunjoasa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici de brutar:

Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se incorporeaza in faina impreuna cu apa si celelate ingrediente .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic nelipicios.Daca este putin lipicios mai adaugam 2-3 linguri de faina .Lasam aluatul la dospit cca 1 ora . Dupa ce a crescut impartim aluatul in 12 bilute egale cca 70 gr fiecare intindem pe rand fiecare biluta o ungem cu ulei ,apoi o rulam si o inodam


Dupa ce am inodat toate bilutele le luam in ordinea in care le-am inodat ,incepem cu prima intindem iar o foaie si o rulam ,foaia o intindem in functie de cat de mare vrem painica. Asezam painicile in tava tapetata cu hartie de copt apoi le ungem cu ou si presaram ce dorim pe deasupra.Aprindem cuptorul .


Painicile le lasam sa creasca 10 minute la loc caldut.Apoi le coacem la foc mediu pana se rumenesc frumos.


Sursa


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici de brutar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:55

adry88 1

26.05.2011, 15:36

ce bn arata

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:02

sunt perfecte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza si marar