Paine de casa cu cartofi

de Andreea Caroline in Piine, 5 Apr 2014 | 2377 vizualizari

 

Am luat retea de la Merisor >:D< :X ...tin de multa vreme reteta si azi i-a venit randul.Am fost tare incantata de rezultat ... jumatate am mancat-o abea scoasa din cuptor :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte
  • 75 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 1\4 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingura zahar
  • 550 gr faina alba tip '00'
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.


Cand au fiert ,ii scurgem de apa ( nu uitati sa puneti deoparte 75 ml de apa in care au fiert) si ii punem intr-un bol.Adaugam untul si pasam ca pentru piure.


Drojdia o frecam cu zaharul pana la lichefiere apoi diluam cu lapte caldut ( NU fierbinte) si adaugam drojdia in bolul cu cartofi.


Punem faina cat sa obtinem consistenta unei smantani .Acoperim si lasam la dospit pentru 10 minute.


Dupa acest timp,adaugam zeama de la cartofi,faina si framantam.Acoperim bolul si lasam la crescut pentru 15-20 minute.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt ) si asezam aluatul.Eu l-am crestat si l-am lasat din nou acoperit pentru inca 10 minute.


Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pentru 30 minute.


Cu putin timp inainte ca painea sa fie coapta,o scoatem din cuptor si o ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte si o punem din nou in cuptor.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Andreea Caroline 1

06.04.2014, 16:39

laura_n 1

07.04.2014, 16:22

MOKUSKA 1

01.05.2014, 19:28

arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca