Painici Laugenbrot

de T I M E A in Piine, 26 Ian 2013 | 7136 vizualizari

 

Aceste painici minunate le-am vazut la Ancuta si la Laura Adamache. Imi tot trageau cu ochiul de ceva vreme si in sfarsit le-a venit si lor randul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 270 ml apa calduta
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 l apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite sare
  • In plus:
  • sare de mare
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.

Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete. 

Acoperim si lasam la dospit la loc cald aprox 40 min.

Dupa ce a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 15 bilute de aprox 50 gr fiecare.

Punem 2 l de apa intr-un vas si punem pe foc adaugand sarea si bicarbonatul.

Cand incepe apa sa fiarba punem cate 5 painici si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu restul de painici.

Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si presaram apoi sare de mare si seminte de susan.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si le asezam pe un prosop pana se racesc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

T I M E A 1

27.01.2013, 15:34

Mamaieelena multumesc

iry-gabriela 1

09.06.2013, 20:21

babi5 1

10.06.2013, 14:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte