Pajuee (Mancare cu ardei capia si inimi)

de makabrys in Pui, 1 Noi 2011 | 2854 vizualizari

 

Reteta e de la mama la fel ca si denumirea. Cu siguranta exista retete de genul dar o sa pastrez numele. Fara conservanti, totul organic si fara prajeli ptr cei care au probleme :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi (verzi)
  • 8 ardei capia copti
  • 2 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 kg (500gr) pipote si inimi
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • ulei 30-40ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pajuee (Mancare cu ardei capia si inimi):

Se curata pipotele si inimile, apoi le spalam. Se pun intr-o tigaie adanca cu uleiul, catelul de usturoi si foile de dafin, sare, piper. Se lasa la fiert la foc mic cu capac peste tigaie. Lasam la inabusit pana sunt fierte. Mai adaugam putina apa daca e necesar.


Se taie cepele marunt, ardeii grasi si rosiile, apoi le punem peste pipote si inimi dupa care adaugam 2 linguri de apa, sa fiarba timp de 10 min +/- 3 minute. Se taie ardeii capia fasii pe orizontala sau verticala dupa care ii punem in tigaie, se mai lasa 10-15 min, dupa care se pune bulionul. Dupa ce da in clocot 2-3 minute se inchide, se presara patrunjel taiat marunt, eventual sare si piper daca mai e necesar, dupa gust.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pajuee (Mancare cu ardei capia si inimi)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

alinutzika 1

02.11.2011, 15:22

buna mancarica!

Bunica 1

02.11.2011, 17:22

In sfarsit ti-ai luat inima in dinti si ai postat ! Foarte buna mancarica! Asteptam si alte retete delicioase invatate de la mama ta

Rosemarie 1

02.11.2011, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Gratar din piept de pui cu legume la tigaie