Paleuri cu crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 25 Dec 2014 | 16544 vizualizari

 

Dragilor, din suflet va urez sa aveti un Craciun fericit! Sa fiti sanatosi, sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi si sa aveti parte de bucurii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata (eu am amaruie cu cea cu lapte)
  • 70 gr ciocolata + 40 ml frisca lichida, pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Incepem cu pregatirea cremei:

Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.

Aluatul:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra. Incorporam ouale unul cate unul si esenta de vanilie. La final adaugam faina, treptat. Vom obtine o compozitie cremoasa. Tapetam cu hartie de copt o tava. Intr-un pos punem aluat, formam gramajoare mici in tava, dar cu spatiu intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand marginile sunt putin aurii ele sunt gata. Le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.

Dupa ce s-au racit, lipim cate doua, punand putina crema de ciocolata. Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca si cu ajutorul unei seringi de decorat (sau cu o lingurita) decoram paleurile. Le lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura, apoi le dam la rece.

Pofta buna!

Ina multumesc mult pentru reteta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Lau 1

27.12.2014, 19:14

sigur sunt delicioase

Rocsi 1

01.01.2015, 20:41

Multumesc mult Elucu

Rocsi 1

01.01.2015, 20:41

Lau, sunt delicioase!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata