Palmieri

de Brindusa in Prajituri, 24 Iun 2011 | 2987 vizualizari

 

Pentru azi m-am gandit sa postez o prajiturica pe care am facut-o mai de mult, dar care in mod sigur o sa va placa. Nu numai pentru ca e extrem de gustoasa, ci si pentru ca se face extrem de repede.

O prajitura pe care am mancat-o pana acum doar cumparata de la patiserie. Daca stiam cat de usor se face...

 

INGREDIENTE

  • 150 g migdale (sau nuci, alune de padure)
  • 60 g zahar tos (cam 4 linguri)
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 500 g (sau o foaie) coca de foitaj, dezghetata
  • 2 oua, batute putin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri:

Incalzeste cuptorul la 220 c


Pune hartie de copt in doua tavi


Pune migdalele, zaharul si scortisoara intr-un blender si macina-le fin.


Desfa coca si las-o pe folia de plastic. Cu un sucitor intinde-o putin si pe lungime si pe latime


Cu ajutorul unei pensule intinde ou pe toata suprafata aluatului


Presara cam jumatate dim amestecul cu nuca.


Indoaie marginile lungi ale aluatului, astfel incat sa se intalneasca in centru. Cu sucitorul aplatizeaza usor, coca, ca sa nu iasa (prea mult) umplutura.


Unge coca cu ou, din nou, si presara marea majoritate a nucilor. Indoaie din nou marginile spre mijloc. Eu am facut acest lucru ajutandu-ma de folia de plastic.


Aplatizeaza din nou coca, cu grija. Unge-o cu unt si presar-o cu restul de nuca. Indoaie coca o jumatate peste cealalta.


Cu un cutit ascutit taie felii subtiri de coca


Pune palmierii in tavi, si tine-i la rece cel putin 15 minute


Coace-le 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte, pana ce devin aurii.


Raceste palmierii pe un gratar metalic

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

28.06.2011, 16:09

Lau 1

02.07.2011, 22:42

place

allinutza 1

07.09.2011, 14:15

gustosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Palmieri