Pandispan bicolor cu rodie

de Valclaudia in Prajituri, 4 Oct 2015 | 1089 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pandispanul:

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri praf din coaja de struguri rosii
  • semintele unei rodii

Glazura:

  • 1 cutie praf pentru glazura de zahar (rosu)
  • 2-3 linguri apa plata calduta
  • bombonele de ciocolata

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan bicolor cu rodie:

Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron.


Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.


Adaugam praful de copt stins in 1 lingura zeama de lamaie.


Turnam in fir subtire uleiul de cocos, compozitia va continua astfel sa isi mareasca volumul.


Tot in fir subtire turnam apa minerala mixand incontinuu.


Incorporam apoi alternand 1 lingura de faina, 2-3 linguri de albusuri batute spuma pana incorporam toate cantitatile.


Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.


Ungem tava mare a cuptorului cu ulei, o tapetam apoi cu faina.


In jumatate din compozitie incorporam pudra din coaja de struguri rosii.


Aceasta compozitie se toarna in tava, se niveleaza cu o spatula din silicon.


Partea cealalta de compozitie se repartizeaza uniform peste compozitia din tava iar deasupra presaram semintele de rodie.


Dam tava la cuptor pentru 30 minute. (Folosim functia de coacere cu ventilatie.)


Incercam cu o scobitoare iar daca pandispanul este copt scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.


Glazura din zahar se prepara incorporand in amestecul din plic pe care il golim intr-un bol, 2-3 linguri de apa plata calduta.


Glazura astfel obtinuta se intinde peste pandispanul copt cu o pensula din silicon.


Deasupra presaram bombonele de ciocolata.


Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan bicolor cu rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

05.10.2015, 08:52

Foarte bun!

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:19

mmm foarte faina!

Rocsi 1

06.10.2015, 20:36

Vreau o feliuta si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gelatina de rodii