Pandispan cu bucati de prune

de Patricia Iordache in Prajituri, 26 Iul 2013 | 2164 vizualizari

 

Am reteta aceasta de la binecunoscuta mea prietena de la Bacau. E atat de usor de facut si atat de bun...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • 10 oua;
  • 10 linguri cu ulei;
  • 2 cani de faina;
  • 2 cani de zahar;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 10 plicuri de zahar vanilat;
  • 500 gr. prune taiate bucati;
  • putina sare;
  • zahar pudra (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu bucati de prune:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.

Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul usor, amestecand cu o lingura de lemn.

Cernem faina si o adaugam - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se lase albusurile - in compozitia anterioara.

Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si turnam compozitia.

Punem din loc in loc bucatelele de prune si bagam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si servim.

 

 

TIPS-URI

1

In loc de prune se pot folosi orice fel de fructe zemoase.

COMENTARII (33)

Reteta-Video

Reteta-Video 1

26.07.2013, 12:01

Bun, bun

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 13:27

Ina, ma bucur ca-ti place!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

28.07.2013, 22:58

Foarte bun pandispan!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!