Pandispan cu capsuni, budinca si frisca

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Iun 2015 | 5956 vizualizari

 

Si pentru ca tot este sezonul capsunilor, e bine sa ne bucuram din plin de ele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • 12 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 6 linguri ulei;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • o jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • circa 300 g faina;
  • 500 g capsuni;
  • un plic praf de budinca cu gust de vanilie (40 g) + 3 linguri zahar + 500 ml lapte;
  • un plic praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca (48 g) + 150 ml lapte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu capsuni, budinca si frisca:

Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana devin bezea. Se adauga galbenusurile, esenta si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. La final, se adauga capsunile, se incorporeaza in aluat, dupa care acesta se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Cand pandispanul este aproape gata, se prepara budinca, dupa instructiunile de pe plic astfel: praful de budinca se amesteca cu 3 linguri zahar si 4 linguri lapte, iar restul de lapte se pune la fiert. Cand acesta este aproape de punctul de fierbere, se ia cratita de pe foc si se adauga praful de budinca preparat. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se mai fierbe circa un minut la foc mic sau pana cand se ingroasa. Se toarna fierbinte peste pandispan (tot fierbinte, daca nu a avut timp sa se raceasca). Se lasa la racit.

Praful de spuma pentru deserturi cu gust de frisca se toarna peste 150 ml lapte rece si se mixeaza.

Cand pandispanul s-a racit, se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu capsuni, budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu trufe de ciocolata