Pandispan cu jeleu de capsuni si menta

de Valclaudia in Prajituri, 6 Iun 2015 | 3266 vizualizari

 

prajitura preparata din capsunile ramase de la capsunata mentolata postata la inceputul saptamanii

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri zahar tos
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Sirop:

  • 100 gr. zahar tos
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 100 ml apa

Jeleul de capsuni:

  • capsunile cu menta ramase de la capsunata (au fost 1kg capsuni+500 gr. zahar tos+2 fire de menta lasate de pe o zi pe alta , apoi scurs siropul lasat iar fructele ramase le-am trecut prin robot)
  • 500 ml apa
  • 30 gr. amidon alimentar din porumb

Pentru decor:

  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de ciocolata cu lapte
  • perlute din zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu jeleu de capsuni si menta:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma u un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile batute spuma (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam toata cantitatea). Operatia asta o facem folosind o lingura din lemn, nu cu mixerul pentru ca riscam sa ne iasa aerul din spuma de albusuri iar pandispanul n va creste frumos...

Ungem tava cu ulei, apoi o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava. Dupa ce o nivelam uniform , dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca in tava si preparam siropul dupa cum urmeaza:

-punem apa cu zaharul intr-un ibric, lasam sa se topeasca cristalele de zahar si luam ibricul de pe foc;

-adaugam esenta de vanilie, amestecam;

-cu acest sirop (lasat la racorit), insiropam intreaga suprafata a blatului din tava (pentru aceasta operatie folosim o lingura, sa putem repartiza uniform siropul pe intreaga suprafata a prajiturii)

Jeleul il preparam astfel:

- fructele scurse de sirop se trec prin robot;

- punem 400ml. apa intr-o craticioara la foc mic, adaugam fructele pasate;

- diluam amidonul in 100 ml apa rece;

- cand amestecul de pe foc clocoteste, turnam amidonul dizolvat si amestecam in continuu pana se ingroase ca o budinca;

- asa fierbinte il turnam peste prajitura din tava, lasam la racorit,apoi decoram cu fulgi de ciocolata si perle din zahar 

Lasam prajitura sa se raceasca, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu jeleu de capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine