Pandispan cu jeleu de capsuni si menta

de Valclaudia in Prajituri, 6 Iun 2015 | 629 vizualizari

 

prajitura preparata din capsunile ramase de la capsunata mentolata postata la inceputul saptamanii

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri zahar tos
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Sirop:

  • 100 gr. zahar tos
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 100 ml apa

Jeleul de capsuni:

  • capsunile cu menta ramase de la capsunata (au fost 1kg capsuni+500 gr. zahar tos+2 fire de menta lasate de pe o zi pe alta , apoi scurs siropul lasat iar fructele ramase le-am trecut prin robot)
  • 500 ml apa
  • 30 gr. amidon alimentar din porumb

Pentru decor:

  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de ciocolata cu lapte
  • perlute din zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu jeleu de capsuni si menta:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma u un praf de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.


Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile batute spuma (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam toata cantitatea). Operatia asta o facem folosind o lingura din lemn, nu cu mixerul pentru ca riscam sa ne iasa aerul din spuma de albusuri iar pandispanul n va creste frumos...


Ungem tava cu ulei, apoi o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava. Dupa ce o nivelam uniform , dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca in tava si preparam siropul dupa cum urmeaza:


-punem apa cu zaharul intr-un ibric, lasam sa se topeasca cristalele de zahar si luam ibricul de pe foc;


-adaugam esenta de vanilie, amestecam;


-cu acest sirop (lasat la racorit), insiropam intreaga suprafata a blatului din tava (pentru aceasta operatie folosim o lingura, sa putem repartiza uniform siropul pe intreaga suprafata a prajiturii)


Jeleul il preparam astfel:


- fructele scurse de sirop se trec prin robot;


- punem 400ml. apa intr-o craticioara la foc mic, adaugam fructele pasate;


- diluam amidonul in 100 ml apa rece;


- cand amestecul de pe foc clocoteste, turnam amidonul dizolvat si amestecam in continuu pana se ingroase ca o budinca;


- asa fierbinte il turnam peste prajitura din tava, lasam la racorit,apoi decoram cu fulgi de ciocolata si perle din zahar


Lasam prajitura sa se raceasca, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu jeleu de capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

06.06.2015, 23:42

Nimic nu se pierde

mirela0911 1

07.06.2015, 13:48

Mmmm buna praji!

Panacris 1

07.06.2015, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!