Pandispan cu jeleu de capsuni si menta

de Valclaudia in Prajituri, 6 Iun 2015 | 3386 vizualizari

 

prajitura preparata din capsunile ramase de la capsunata mentolata postata la inceputul saptamanii

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri zahar tos
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Sirop:

  • 100 gr. zahar tos
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 100 ml apa

Jeleul de capsuni:

  • capsunile cu menta ramase de la capsunata (au fost 1kg capsuni+500 gr. zahar tos+2 fire de menta lasate de pe o zi pe alta , apoi scurs siropul lasat iar fructele ramase le-am trecut prin robot)
  • 500 ml apa
  • 30 gr. amidon alimentar din porumb

Pentru decor:

  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de ciocolata cu lapte
  • perlute din zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu jeleu de capsuni si menta:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma u un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile batute spuma (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam toata cantitatea). Operatia asta o facem folosind o lingura din lemn, nu cu mixerul pentru ca riscam sa ne iasa aerul din spuma de albusuri iar pandispanul n va creste frumos...

Ungem tava cu ulei, apoi o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava. Dupa ce o nivelam uniform , dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca in tava si preparam siropul dupa cum urmeaza:

-punem apa cu zaharul intr-un ibric, lasam sa se topeasca cristalele de zahar si luam ibricul de pe foc;

-adaugam esenta de vanilie, amestecam;

-cu acest sirop (lasat la racorit), insiropam intreaga suprafata a blatului din tava (pentru aceasta operatie folosim o lingura, sa putem repartiza uniform siropul pe intreaga suprafata a prajiturii)

Jeleul il preparam astfel:

- fructele scurse de sirop se trec prin robot;

- punem 400ml. apa intr-o craticioara la foc mic, adaugam fructele pasate;

- diluam amidonul in 100 ml apa rece;

- cand amestecul de pe foc clocoteste, turnam amidonul dizolvat si amestecam in continuu pana se ingroase ca o budinca;

- asa fierbinte il turnam peste prajitura din tava, lasam la racorit,apoi decoram cu fulgi de ciocolata si perle din zahar 

Lasam prajitura sa se raceasca, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu jeleu de capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandişpan genovez