Pandispan cu prune cu toping de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 23 Noi 2012 | 3394 vizualizari

 

Usor, rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr prune fara samburi
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu prune cu toping de ciocolata:

Mixam ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.

Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu prune cu toping de ciocolata-0
Pandispan cu prune cu toping de ciocolata-1
Pandispan cu prune cu toping de ciocolata-2
Pandispan cu prune cu toping de ciocolata-3
Pandispan cu prune cu toping de ciocolata-4

COMENTARII (34)

T I M E A

T I M E A 1

24.11.2012, 21:32

Mamaieelena multumesc

Xandrinne

Xandrinne 1

25.11.2012, 08:47

Arata tare bine!

T I M E A

T I M E A 1

25.11.2012, 10:23

Xandrinne

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!