Prajitura cu piure de castane

de Corinuta in Prajituri, 20 Noi 2010 | 23365 vizualizari

 

Am gasit reteta aceasta pe net si cum imi plac castanele am zis sa o incerc.....e foarte buna, pufoasa si nu foarte dulce. Aaaaaaa, si dispare din tava cat ai clipi:)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingura ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Ptr crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet piure de castane - 250 g
  • 50 g unt
Ptr topping:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata ptr razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane:

Albusurile se bat bine cu 4 linguri de apa rece si un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la albusuri. Ingredientele uscate se amesteca bine, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este copt blatul.

Intre timp se pregateste budinca asa cum scrie pe ambalaj, apoi se lasa la racit amestecand mereu. Cand e aproape rece se adauga untul si piureul de castane dezghetat si se mixeaza pana la omogenizare.

Dupa ce blatul s-a racit se intinde crema peste el si se da la frigider cca un sfert de ora.

Se bate bine frisca si se intinde peste crema, iar deasupra se razuie ciocolata.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale