Prajitura cu piure de castane

de Corinuta in Prajituri, 20 Noi 2010 | 12782 vizualizari

 

Am gasit reteta aceasta pe net si cum imi plac castanele am zis sa o incerc.....e foarte buna, pufoasa si nu foarte dulce. Aaaaaaa, si dispare din tava cat ai clipi:)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingura ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Ptr crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet piure de castane - 250 g
  • 50 g unt
Ptr topping:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata ptr razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane:

Albusurile se bat bine cu 4 linguri de apa rece si un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la albusuri. Ingredientele uscate se amesteca bine, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este copt blatul.


Intre timp se pregateste budinca asa cum scrie pe ambalaj, apoi se lasa la racit amestecand mereu. Cand e aproape rece se adauga untul si piureul de castane dezghetat si se mixeaza pana la omogenizare.


Dupa ce blatul s-a racit se intinde crema peste el si se da la frigider cca un sfert de ora.


Se bate bine frisca si se intinde peste crema, iar deasupra se razuie ciocolata.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

marty 1

30.12.2010, 08:42

arata minunat. Felicitari. Si eu sunt o fana nr.1 pireu de castane, dar nu de la borcan ptr ca mi se pare artificial si deloc bun la gust pe linga faptul ca e ca un gem de moale si nu se poate lucra. Eu imi cumpar pireul sub forma de unt in pachet de 250 gr de la magazinele Profi la sectiunea congelate, pe acolo unde sunt faetajele
Felicitari inca o data. Max de

elena1988 1

08.02.2011, 10:45

diaconta 1

07.11.2012, 21:22

O daaaaaaaaaaaaaa,arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Noapte venetiana''