Prajitura cu piure de castane

de Corinuta in Prajituri, 20 Noi 2010 | 11947 vizualizari

 

Am gasit reteta aceasta pe net si cum imi plac castanele am zis sa o incerc.....e foarte buna, pufoasa si nu foarte dulce. Aaaaaaa, si dispare din tava cat ai clipi:)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingura ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Ptr crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet piure de castane - 250 g
  • 50 g unt
Ptr topping:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata ptr razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane:

Albusurile se bat bine cu 4 linguri de apa rece si un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la albusuri. Ingredientele uscate se amesteca bine, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este copt blatul.

Intre timp se pregateste budinca asa cum scrie pe ambalaj, apoi se lasa la racit amestecand mereu. Cand e aproape rece se adauga untul si piureul de castane dezghetat si se mixeaza pana la omogenizare.

Dupa ce blatul s-a racit se intinde crema peste el si se da la frigider cca un sfert de ora.

Se bate bine frisca si se intinde peste crema, iar deasupra se razuie ciocolata.

Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu piure de castane-0
Prajitura cu piure de castane-1
Prajitura cu piure de castane-2
Prajitura cu piure de castane-3
Prajitura cu piure de castane-4
Prajitura cu piure de castane-5
Prajitura cu piure de castane-6
Prajitura cu piure de castane-7
Prajitura cu piure de castane-8
Prajitura cu piure de castane-9

COMENTARII (30)

marty

marty 1

30.12.2010, 08:42

arata minunat. Felicitari. Si eu sunt o fana nr.1 pireu de castane, dar nu de la borcan ptr ca mi se pare artificial si deloc bun la gust pe linga faptul ca e ca un gem de moale si nu se poate lucra. Eu imi cumpar pireul sub forma de unt in pachet de 250 gr de la magazinele Profi la sectiunea congelate, pe acolo unde sunt faetajele
Felicitari inca o data. Max de

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 10:45

diaconta

diaconta 1

07.11.2012, 21:22

O daaaaaaaaaaaaaa,arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!