Prajitura cu crema de vanilie si fructe

de Sidy in Prajituri, 9 Dec 2012 | 6171 vizualizari

 

Intr-una din zile , fiind pe blogul lui Paradis( Bucataria Paradis) am gasit o prajitura minunata cu fructe...
Si cum avea si crema de vanilie in ea, nu am rezistat prea mult si ....m-am apucat de lucru.
Sper sa nu se supere , ca nu am respectat cu strictete reteta, dar...asa sunt eu si ea stie asta...
Ii multumesc inca o data pentru ideea acestei retete !

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 1 pliculet praf de copt

pentru crema

  • 5 galbenusuri
  • 175 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 compot ananas
  • 3 mandarine
  • 1 banana
  • 1 ciorchine strugure
  • 50 g unt

pentru ornat

  • 100 g granule de ciocolata
  • 1 lingura cacao(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Blatul nu l-am facut asa cum il face Simona ci l-am facut asa cum il fac eu de multi ani si nu-mi da gres niciodata.(asta nu inseamna ca al ei nu ar iesi bine....)

Separam galbenusurile de albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, pina se albesc.

Albusurile le batem spuma cu un varf de cutit de sare.

Peste galbenusuri adaugam pe rind faina cernuta si amestecata, putin cate putin pina se omogenizeaza bine.

Adaugam apoi jumatate din albusurile batute spuma, amestecam cu grija , apoi adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam in continuare.

Cand compozitia s-a omogenizat bine, o turnam intr-o tava cu hartie de copt, unsa cu unt si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, sa se coaca.

Dupa 40 de minute facem proba cu scobitoarea si daca iese uscata, inseamna ca blatul este copt.Daca nu, il mai lasam cateva minute sa se coaca.

Pregatim crema din galbenusuri, zahar si zahar vanilat amestecate bine pina se albesc.Adaugam laptele caldut si amestecam pe bain-marie sau in oala de lapte cu pereti dubli( asa am facut eu) pina se ingroasa crema.O lasam sa se odihneasca 10 minute, luata de pe foc.

Gelatina o inmuiem in putin suc de ananas, atat cat sa treaca peste gelatina.O lasam asa vreo 10 minute , apoi o turnam in crema si amestecam bine sa se omogenizeze.

Acoperim cu o folie transparenta si o dam la rece.

Frisca o batem bine si apoi o amestecam cu 1/3 din crema racita complet.Dam la rece.

In celelalte 2/3 de crema adaugam 50 g unt la temperatura camerei, omogenizam.

Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie transparenta si presaram granulele de ciocolata apoi cele 2/3 din crema. Fructele felii sau maruntite le punem amestecate peste crema apoi turnam crema amestecata cu frisca. Deasupra punem blatul pe care il insiropam cu siropul de ananas.Il presam usor cu mana, acoperim cu capetele de folie si dam la rece pina a doua zi, cand rasturnam prajitura cu susul in jos pe un platou de servire. Pentru ca granulele de ciocolata nu au fost uniform repartizate, am presarat putina cacao deasupra, apoi am portionat prajitura cu un cutit bine ascutit pe care l-am inmuiat mereu in apa. Este o prajitura deosebit de gustoasa ,care ne-a placut foarte mult. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua blaturi