Pandispan cu sirop de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2014 | 4943 vizualizari

 

Pot numara pe degetele de la o mana retetele care m-au impresionat cu adevarat,pentru ca eu sunt foarte pretentioasa la gusturi si in plus de asta nici nu mananc anumite ingrediente pe care toti oamenii in general le mananca,asa ca de cele mai multe ori,apreciez toate retetele dar…foarte rar gatesc vreuna din ele :) Aseara,am vazut o astfel de reteta care chiar m-a facut sa imi doresc sa o fac si eu…acest pandispan cu sirop de fructe,varianta vazuta de mine era cu sirop de mure,dar…m-am adaptat la ce am gasit in piata :) oricum trebuia sa ii adaug si o nota personala,asa ca in afara de zmeura…am adaugat si apa de trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pandispan:
  • 250 gr unt moale
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie si lamaie
  • Pentru siropul de zmeura:
  • 3 masuri de zmeura proaspata
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri apa de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu sirop de zmeura:

Untul moale la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pana cand a devenit o spuma,am adaugat apoi pe rand ouale si putin din faina pentru a nu se taia crema,am incorporat bine ouale,am renuntat la mixer si cu ajutorul unei spatule am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt,am adaugat esentele si la urma laptele,am amestecat bine totul si am pus aluatul intr-o forma de tort tapetata cu unt si am dat la cuptor la foc mic pana cand pandispanul a trecut testul cu scobitoarea.

Siropul: Am pus intr-o craticioara zmeura,apa de trandafiri si zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic,apoi am trecut totul printr-o strecuratoare pentru a elimina semintele fructelor.

Dupa ce pandispanul s-a copt,cat inca a fost foarte fierbinte,l-am intepat cu o scobitoare si am turnat peste el siropul de zmeura pentru a-l patrunde bine.Am lasat la racit si mai apoi am servit alaturi de o lingura de smantana naturala…ce iti poti dori mai mult?! :)…as spune ca e un desert perfect…dar astept cu drag si parerea voastra!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec trufas