Pandispan cu visine

de Goos in Prajituri, 15 Iun 2013 | 9863 vizualizari

 

Este foarte pufos .Puteti folosi si alte fructe in combinatie cu stafide.Daca respectati reteta si modul de preparare imposibil sa dati gres.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar (cana de 200 ml)
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 6 linguri ulei
  • esenta de rom, vanilie sau ce va place
  • 6 linguri apa
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de portocala sau lamaie ,dupa plac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Se bat albusurile cu zaharul cu mixerul pana la consistenta mai tare, se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga incet uleiul si apa, pe rand. Se baga coaja rasa de la portocala sau lamaie. Se incorporeaza faina incet si usor cu o lingura de lemn.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul format in tava, se pun deasupra visinele fara samburi si scurse bine (se pot tine visinele de pe seara pana dimineata cu zahar, se va scurge mai multa zeama si nu va fi cleios aluatul) Visinile scurse bine le tavalim prin faina alba si le asezam frumos pe blat. Se introduce in cuptor prealabil incins si se lasa 40-45 minute la foc mic sau moderat. Dupa 40 minute faceti  testul cu scobitoarea si daca mai trebuie mai lasati 5 minute. Se scoate cand este gata si se pune la racit, dupa care cu o strecuratoare pudram cu zahar.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Tava pe care am folosit-o avea dimensiunile:40/30/5

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )