Pandispan cu visine

de Goos in Prajituri, 15 Iun 2013 | 6911 vizualizari

 

Este foarte pufos .Puteti folosi si alte fructe in combinatie cu stafide.Daca respectati reteta si modul de preparare imposibil sa dati gres.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar (cana de 200 ml)
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 6 linguri ulei
  • esenta de rom, vanilie sau ce va place
  • 6 linguri apa
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de portocala sau lamaie ,dupa plac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Se bat albusurile cu zaharul cu mixerul pana la consistenta mai tare, se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga incet uleiul si apa, pe rand. Se baga coaja rasa de la portocala sau lamaie. Se incorporeaza faina incet si usor cu o lingura de lemn.


Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul format in tava, se pun deasupra visinele fara samburi si scurse bine (se pot tine visinele de pe seara pana dimineata cu zahar, se va scurge mai multa zeama si nu va fi cleios aluatul) Visinile scurse bine le tavalim prin faina alba si le asezam frumos pe blat. Se introduce in cuptor prealabil incins si se lasa 40-45 minute la foc mic sau moderat. Dupa 40 minute faceti testul cu scobitoarea si daca mai trebuie mai lasati 5 minute. Se scoate cand este gata si se pune la racit, dupa care cu o strecuratoare pudram cu zahar.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Tava pe care am folosit-o avea dimensiunile:40/30/5

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

16.06.2013, 10:26

- TABITA - 1

18.06.2013, 00:22

marcela1979 1

20.06.2013, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu visine