Pandispan cu zmeura

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 2355 vizualizari

 

Ce noroc ca am zmeura in gradina pentru ca am vazut ca pe piata este foarte scumpa, peste 50 lei/kg.
Si vreau sa va mai spun ca imi place tare mult pandispanul cu zmeura pentru ca iese dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 8 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 16 linguri zahar;
  • 400 g faina;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 500 g zmeura.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 29/40 cm
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand de jos in sus. Aluatul se dilueaza cu laptele, apoi se adauga 2/3 din zmeura clatita cu apa si scursa, incorporand-o incet. Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presarand pe deasupra restul de zmeura. Se introduce tava la cuptor pana cand pandispanul trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si cand se raceste se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu zmeura-0
Pandispan cu zmeura-1
Pandispan cu zmeura-2
Pandispan cu zmeura-3
Pandispan cu zmeura-4
Pandispan cu zmeura-5
Pandispan cu zmeura-6
Pandispan cu zmeura-7
Pandispan cu zmeura-8
Pandispan cu zmeura-9
Pandispan cu zmeura-10
Pandispan cu zmeura-11

COMENTARII (17)

diaconta

diaconta 1

17.07.2015, 22:03

Eu zic ca un desert cu zmeura este intotdeauna excelent

diaconta

diaconta 1

17.07.2015, 22:04

Sunt putine retete pe care le stiu pe de rost )))) mereu fac modificari

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 22:46

Bine, eu la pandispan si la checuri pun faina din ochi, am masurta-o doar cand am postat aici retetele . Si da, chiar este excelent un desert cu zmeura. Pacat ca s-a cam trecut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!