Pandispan cu zmeura

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 34747 vizualizari

 

Ce noroc ca am zmeura in gradina pentru ca am vazut ca pe piata este foarte scumpa, peste 50 lei/kg.
Si vreau sa va mai spun ca imi place tare mult pandispanul cu zmeura pentru ca iese dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 8 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 16 linguri zahar;
  • 400 g faina;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 500 g zmeura.
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 29/40 cm
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand de jos in sus. Aluatul se dilueaza cu laptele, apoi se adauga 2/3 din zmeura clatita cu apa si scursa, incorporand-o incet. Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presarand pe deasupra restul de zmeura. Se introduce tava la cuptor pana cand pandispanul trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si cand se raceste se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

17.07.2015, 22:03

Eu zic ca un desert cu zmeura este intotdeauna excelent

diaconta 1

17.07.2015, 22:04

Sunt putine retete pe care le stiu pe de rost )))) mereu fac modificari

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 22:46

Bine, eu la pandispan si la checuri pun faina din ochi, am masurta-o doar cand am postat aici retetele . Si da, chiar este excelent un desert cu zmeura. Pacat ca s-a cam trecut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura de Februarie

ieri la 20:48

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii