Pandispan pufos si simplu

de zinacup in Prajituri, 9 Ian 2013 | 14093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani umplute de faina
  • 2 cani de zahar
  • 10 linguri de ulei (de gatit)
  • 10 oua (albusuri separate de galbenusuri)
  • un zahar vanilat
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pufos si simplu:

Separam prima data ouale si le punem in boluri mari. In bolul de albusuri punem sarea si batem la mixer pana se fac spuma si atunci cand ridicam bolul  pe invers sa nu cada spuma. Apoi punem prima cana de zahar si amestecam iar cu mixerul timp de 1 minut. Apoi punem si a doua cana de zahar si iar amestecam cu mixer timp de 1 minut. In bolul de  galbenusuri punem 10 linguri de ulei si le amestecam usor pana se omogenizeaza spre dreapta ca sa nu se taie. Galbenusurile acestea le punem in bolul de albusuri si amestecam iar cu mixerul. Dupa aceea punem zaharul vanilat si in timp ce punem incet, incet toata faina amestecam cu spatula incet, incet sa nu iasa aerul. Intr-o unsa forma cu gaura la mijloc punem aluatul la cuptor deja aprins la 180 de grade, timp de 30-40 minute .

 

TIPS-URI

1

Eu personal coc prima data la rezistenta de jos pana se face (incepe sa miroasa pandispanul in toata casa si este copt la margini) si apoi pun rezistenta de sus

2

Nu amestecati aluatul la sfarsit inainte de forma repede, ca sa mentina aerul si sa va iasa pufos

3

La sfarsit ca sa vedeti daca e gata puneti inauntru in pandispan o scobitoare si daca aluatul se lipeste de ea atunci inca nu e gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos si simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

adry88 1

10.01.2013, 11:39

fain

MotanLaOale 1

10.01.2013, 20:05

alexandra_maripoza 1

16.03.2013, 13:19

da dar sa creasca ce punem

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!