Panettone cu crema de smantana si nuca

de mihaelar63 in Dulciuri, 3 Feb 2015 | 864 vizualizari

 

Trebuie folosit si ultimul panettone. Azi maine vine alt transport de Paste .:D . Aceasta crema de smantana cu nuci o foloseam la foile cu miere . Mai simplu de preparat nu se poate . Este acrisoara si poti controla zaharul dupa dorinta .

 

INGREDIENTE

  • 1/2 panettone [500 gr]
  • 500gr smantana
  • 300 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 fiola esenta rom
  • 200 gr stafide sultanine mari
  • 100 ml rom [ sau coniac]
  • 100 ml apa
  • bucati de nuca
  • miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone cu crema de smantana si nuca:


  1. Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul.

  2. Se prepara crema amestecand smantana cu nuca , zaharul si esenta de rom .

  3. Panettonele se taie in doua sau trei si se umple cu crema .

  4. Acoperiti tortul cu smantana , decorati cu stafide si nuci nezdrobite .

  5. La sfarsit decorati si cu putina miere .

 

TIPS-URI

1

Fructele uscate se pot hidrata mai repede daca sunt tinute in lichid cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone cu crema de smantana si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

03.02.2015, 16:19

Crema aceasta era la praji cu miere . Pana acum n-am preparat-o de 25 de ani )))

Rocsi 1

03.02.2015, 21:21

Sa stii ca eu vreau portia mea, nu o dau la nimeni!

mihaelar63 1

03.02.2015, 21:46

Rocsi imi place de tine . Micadar hotarata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu mere pentru Roxănica mea~~ 16.12.1988 este cea mai frumoasă zi