Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 6 Dec 2018 | 288 vizualizari

 

Pe langa faptul ca e buna, mai e si frumoasa placinta asta rulata a lui Merisor, unde mai pui ca poti sa o faci chiar si cu mai multe umpluturi. Eu am facut-o cu mere si dovleac placintar de data aceasta, dar am mai facut-o si cu mere si gutui. O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500-520 g faina (sau cat cuprinde)
  • 200 g unt
  • 50 g untura solida
  • 150 g smantana
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • Umplutura:
  • * Mere:
  • 500 g mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • ** Dovleac placintar:
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • Pentr uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar:

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece.


Se pregateste umplutura.


Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie si se fierb cu zaharul, zaharul vanilat, jumatatea de baton de scortisoara si apa pana cand scad. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara. Se procedeaza la fel si cu dovleacul placintar.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se imparte aluatul in patru parti egale.


Pe masa de lucru se intinde o foaie, iar la capete se pune cate un rand de mere. Foaia se ruleaza din ambele parti catre interior. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului, rezultand doua foi umplute cu mere si doua foi umplute cu dovleac placintar.


Se unge placinta cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara o lingura de zahar peste ea.


Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

08.12.2018, 21:31

super

oanapl 1

08.12.2018, 23:05

Ce bine arata!

gaby_gabytza 1

09.12.2018, 11:33

de revista

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure