Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

de Rocsi in Pangasius, 25 Noi 2013 | 7550 vizualizari

 

Daca tot este dezlegare la peste v-am adus si eu un preparat din peste care sper sa va fie pe plac!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pangasius file
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 5-6 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor:

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam cu putina vegeta si piper pe ambele parti. Ceapa o curatam si o taiem felii rounde, apoi o desfacem inele. Ardeiul verde si rosu il taiem fasii. Rosiile le tocam marunt si le amestecam cu vinul. Punem intr-o tava hartie de copt si o ungem cu uleiul. Cateva inele de ceapa le punem in tava, asezam bucatile de peste, apoi amestecul se rosii cu vin il turnam uniform.

Venim cu bucatile de ardei verde, ardeiul rosu si restul de ceapa deasupra.

Presaram putina sare si piper peste legume si introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Dupa ce au trecut 35-40 de minute incercam pestele cu o furculita sa vedem daca este bine patruns. Daca este gata, il scoatem din cuptor si il acoperim tava cu hartie de copt deoarece el se va pastra fraged si nu va avea tendinta sa se usuce.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de pangasius la cuptor