Panini all'olio

de La Ancuta in Piine, 2 Noi 2010 | 4570 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 315 g apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 galbenus mic
  • 5 g unt
  • 40 g ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini all'olio:

Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute.

Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in 16 parti. Se formeaza chifle, sau se da orice alta forma doriti. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa se odihneasca 45 minute, dupa care se ung cu ulei de masline si se presara cu seminte.

Se pune o craticioara cu apa pe fundul cuptorului si se preancalzeste cuptorul la 220 de grade.

Dupa ce s-a incalzit cuptorul, se scoate craticioara si se baga chiflele. Se coc 10 minute la 220 de grade si inca 10 minute la 180 de grade.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini all'olio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bucataras Medi 1

03.11.2010, 21:28

ti-as cere ca tare mult imi plac cum arata dar mi-e ca nu mai ai ............

La Ancuta 1

03.11.2010, 22:41

Am mai pastrat una pentru tine Medi

elena1988 1

11.02.2011, 16:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins-Chifle cu seminte de in