Panini all'olio

de La Ancuta in Piine, 2 Noi 2010 | 4933 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 315 g apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 galbenus mic
  • 5 g unt
  • 40 g ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini all'olio:

Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute.

Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in 16 parti. Se formeaza chifle, sau se da orice alta forma doriti. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa se odihneasca 45 minute, dupa care se ung cu ulei de masline si se presara cu seminte.

Se pune o craticioara cu apa pe fundul cuptorului si se preancalzeste cuptorul la 220 de grade.

Dupa ce s-a incalzit cuptorul, se scoate craticioara si se baga chiflele. Se coc 10 minute la 220 de grade si inca 10 minute la 180 de grade.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini all'olio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bucataras Medi 1

03.11.2010, 21:28

ti-as cere ca tare mult imi plac cum arata dar mi-e ca nu mai ai ............

La Ancuta 1

03.11.2010, 22:41

Am mai pastrat una pentru tine Medi

elena1988 1

11.02.2011, 16:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt