PaniPuri

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2012 | 4497 vizualizari

 

O reteta indiana destul de "picanta" :D

 

INGREDIENTE

  • o ceasca gris
  • 3 linguri faina alba
  • 135 gr conopida
  • 100 gr mazare
  • 2 limete
  • 2 cartofi
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 2 lingurite chimen macinat
  • sare,piper( cate o lingurita)
  • o lingurita zahar
  • o lingurita coriandru
  • o lingurita chilli
  • 2 lingurite pudra usturoi
  • o lingurita scortisoara
  • apa
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PaniPuri:

Aluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit". Mazarea,conopida si cartofii taiati cubulete se pun la fiert.Intr-un castronel se stoarce sucul de la limete si se amesteca cu toate condimentele pana se formeaza o pasta.Pasta aceea se pune intr-o strecuratoare (strecuratoare pe un castronel) si se pune apa peste,apasand cu o lingurita pana ramane un fel de "suc" in castron.Pasta ce a ramas in strecuratoare o aruncam.Dupa cele 10 minute luam coca si o rupem in bilute mici.Fiecare biluta o intindem cu sucitorul cat sa fie rotunda si nu foarte subtire.Intr-o tigaie , cand s-a incins uleiul punem cate 2-3 gogosele (depinde de marimea tigaii si de indemanare) si le tinem sub ulei cu o spumiera pana se umfla apoi le intoarcem pe o parte si pe alta pana se rumenesc.O sa devina crocante.Dupa ce au fiert mazarea,conopida si cartofii, se scot din apa si se paseaza . Se face o gaura in partea de sus a gogoselelor si se umplu cu piureul din legume.Se mananca cu sucul condimentat din castronel . Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PaniPuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RoXx 1

08.10.2012, 00:05

multumesc Daria

epurasha2bb 1

04.12.2012, 21:19

si mie imi plac din ce in ce mai mult retetele indiene! si condimentele lor picante dar intr-un fel aparte, deosebit de neuitat

RoXx 1

04.12.2012, 22:11

hehe da

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi poloneze