PaniPuri

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2012 | 7903 vizualizari

 

O reteta indiana destul de "picanta" :D

 

INGREDIENTE

  • o ceasca gris
  • 3 linguri faina alba
  • 135 gr conopida
  • 100 gr mazare
  • 2 limete
  • 2 cartofi
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 2 lingurite chimen macinat
  • sare,piper( cate o lingurita)
  • o lingurita zahar
  • o lingurita coriandru
  • o lingurita chilli
  • 2 lingurite pudra usturoi
  • o lingurita scortisoara
  • apa
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PaniPuri:

Aluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit". Mazarea,conopida si cartofii taiati cubulete se pun la fiert.Intr-un castronel se stoarce sucul de la limete si se amesteca cu toate condimentele pana se formeaza o pasta.Pasta aceea se pune intr-o strecuratoare (strecuratoare pe un castronel) si se pune apa peste,apasand cu o lingurita pana ramane un fel de "suc" in castron.Pasta ce a ramas in strecuratoare o aruncam.Dupa cele 10 minute luam coca si o rupem in bilute mici.Fiecare biluta o intindem cu sucitorul cat sa fie rotunda si nu foarte subtire.Intr-o tigaie , cand s-a incins uleiul punem cate 2-3 gogosele (depinde de marimea tigaii si de indemanare) si le tinem sub ulei cu o spumiera pana se umfla apoi le intoarcem pe o parte si pe alta pana se rumenesc.O sa devina crocante.Dupa ce au fiert mazarea,conopida si cartofii, se scot din apa si se paseaza . Se face o gaura in partea de sus a gogoselelor si se umplu cu piureul din legume.Se mananca cu sucul condimentat din castronel . Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "PaniPuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RoXx 1

08.10.2012, 00:05

multumesc Daria

epurasha2bb 1

04.12.2012, 21:19

si mie imi plac din ce in ce mai mult retetele indiene! si condimentele lor picante dar intr-un fel aparte, deosebit de neuitat

RoXx 1

04.12.2012, 22:11

hehe da

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi poloneze