Panna cotta cu capsuni

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2010 | 4351 vizualizari

 

Delicioasa...si atat!

 

INGREDIENTE

  • 450 ml smantana lichida grasa
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 4 linguri dulceata de capsuni
  • capsuni proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsuni:

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si vanilia si se mai lasa 1 minut la fiert.


Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.


Patru forme se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.


Dulceata se incalzeste la bain marie pana devine lichida, apoi se lasa la racit. Capsunele se taie feliute.


Se rastoarna pana cotta pe farfurie si se imbraca in dulceata racita si se orneaza cu felii de capsuni.



Reteta by Miha

 

TIPS-URI

1

Cand scoateti panna cotta din forma, o intoarceti in palma si bagati forma sub jet de apa fierbinte cateva secunde, pana simtiti ca se desprinde. O transferati apoi rapid pe farfurie si ridicati forma usor.

2

Toppingul nu trebuie sa fie cald pentru ca se inmoaie panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Oana 1

22.02.2010, 19:33

Pai eu daca nu le am cu cafelele, ador frapeul si rar cate un cappucino vienez, parca asa-i zice la ala cu frisca multa

Oana 1

24.02.2010, 21:21

Va servesc cu portie??? Azi am facut iar, nu ne mai saturam de panna cotta Am mai adaugat doua poze.

elena1988 1

10.03.2011, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte