Panna cotta cu capsuni

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2010 | 4644 vizualizari

 

Delicioasa...si atat!

 

INGREDIENTE

  • 450 ml smantana lichida grasa
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 4 linguri dulceata de capsuni
  • capsuni proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsuni:

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si vanilia si se mai lasa 1 minut la fiert.


Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.


Patru forme se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.


Dulceata se incalzeste la bain marie pana devine lichida, apoi se lasa la racit. Capsunele se taie feliute.


Se rastoarna pana cotta pe farfurie si se imbraca in dulceata racita si se orneaza cu felii de capsuni.



Reteta by Miha

 

TIPS-URI

1

Cand scoateti panna cotta din forma, o intoarceti in palma si bagati forma sub jet de apa fierbinte cateva secunde, pana simtiti ca se desprinde. O transferati apoi rapid pe farfurie si ridicati forma usor.

2

Toppingul nu trebuie sa fie cald pentru ca se inmoaie panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Oana 1

22.02.2010, 19:33

Pai eu daca nu le am cu cafelele, ador frapeul si rar cate un cappucino vienez, parca asa-i zice la ala cu frisca multa

Oana 1

24.02.2010, 21:21

Va servesc cu portie??? Azi am facut iar, nu ne mai saturam de panna cotta Am mai adaugat doua poze.

elena1988 1

10.03.2011, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta