Panna cotta cu capsuni

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2010 | 4176 vizualizari

 

Delicioasa...si atat!

 

INGREDIENTE

  • 450 ml smantana lichida grasa
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 4 linguri dulceata de capsuni
  • capsuni proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsuni:

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si vanilia si se mai lasa 1 minut la fiert.

Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.

Patru forme se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.

Dulceata se incalzeste la bain marie pana devine lichida, apoi se lasa la racit. Capsunele se taie feliute.

Se rastoarna pana cotta pe farfurie si se imbraca in dulceata racita si se orneaza cu felii de capsuni.

 

Reteta by Miha

 

TIPS-URI

1

Cand scoateti panna cotta din forma, o intoarceti in palma si bagati forma sub jet de apa fierbinte cateva secunde, pana simtiti ca se desprinde. O transferati apoi rapid pe farfurie si ridicati forma usor.

2

Toppingul nu trebuie sa fie cald pentru ca se inmoaie panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

22.02.2010, 19:33

Pai eu daca nu le am cu cafelele, ador frapeul si rar cate un cappucino vienez, parca asa-i zice la ala cu frisca multa

Oana 1

24.02.2010, 21:21

Va servesc cu portie??? Azi am facut iar, nu ne mai saturam de panna cotta Am mai adaugat doua poze.

elena1988 1

10.03.2011, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47