Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

de Brindusa in Prajituri, 14 Aug 2011 | 15504 vizualizari

 

Am auzit de panna cotta de multe ori. Ba chiar am citit reteta. Am pus-o prin bookmarks de ceva vreme, dar uitasem de ea. Nu mi se parea deloc spectaculoasa: niste smantana cu zahar si gelatina, ce mare lucru? Asta pana cand, saptamana trecuta am avut ocazia sa gust. Si, deodata, am inteles-o pe Carmen de ce e desertul ei favorit. La mine a trecut in Top 10 direct pe locul 2, dupa inghetata (pe care nu cred c-o s-o detroneze ceva vreodata). Panna cotta e un desert care provine din Italia si este extrem de usor de facut si foarte racoritor. Numele se traduce: smantana gatita, pentru ca ingredientul principal e smantana care se incalzeste pana la punctul de fierbere. Consistenta ei poate sa difere de la cea a unei budinci la una mai "batzoasa" in functie de proportia smantana/lapte. Panna cotta mea este, asa cum spun italienii" solida e gommosa".

 

INGREDIENTE

  • 900 ml smantana (eu am folosit LaDorna 20%, dar se poate folosi orice smantana grasa)
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar tos
  • 20 g gelatina
  • 90 g ciocolata amaruie 
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure:

Amesteca gelatina cu 10 linguri de apa rece si lasa deoparte, pana ce aceasta e absorbita.

Pregateste cateva recipiente individuale, in care sa pui panna cotta

Mai intai se face panna cotta cu ciocolata, din jumatate din ingrediente. Incalzeste 100 ml de lapte cu 100 g zahar, pana acesta se topeste. Laptele nu trebuie sa fiarba. Adauga 450 ml smantana, amestec-o bine si incalzeste-o pana da un clocot mic, apoi inchide aragazul. Adauga ciocolata rupta bucati mici si amesteca bine pana ce se topeste si se omogenizeaza (poti folosi mixerul ca sa mearga mai repede). Pune 1/2 din cantitatea de gelatina si amesteca pana ce s-a incorporat toata. Raceste putin crema pe gheata sau apa rece. Umple recipientele pe jumatate si pune-le la frigider pentru 3 ore, sau pana ce panna cotta s-a intarit.

Acum e randul pentru panna cotta de vanilie. Incalzeste laptele ramas cu semintele de la pastaia de vanilie si zaharul, pana acesta se topeste. Amesteca bine cu restul de smantana si incalzeste-o pana da un clocot mic. Lasa putin sa se raceasca si amesteca in crema gelatina, pana ce s-a incorporat toata. Raceste crema pe gheata. Umple recipientele, lasand un gol de 2-3 cm. Pune panna cotta la frigider minim 3 ore.

Toppingul: pune fructele de padure (zmeura, afine) pe foc mic si lasa-le pana formeaza o pasta mai groasa. Raceste toppingul si umple cu el recipientele. Pune-le in frigider pentru minim 10 ore.

Pentru o panna cotta cu o consistenta de budinca, foloseste in loc de toata smantana, 450 ml lapte si 450 ml smantana.

Recomand din inima sa incercati aceasta Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure-0
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure-1

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

15.08.2011, 17:55

Un deliciu

alinutzika

alinutzika 1

15.08.2011, 22:34

super

Anamaria7

Anamaria7 1

16.08.2011, 22:13

oai, ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!