Prajitura Baragan

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2013 | 1813 vizualizari

 

Am reteta mai bine de 25 de ani de la o buna prietena Cum era criza mai la tot !!!,,,cautam sa facem prajituri ieftine si bune.Asa s-a lansat prajitura BARAGAN..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr. margarina
  • 500 gr zahar
  • 1lamie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 500 gr gem (marmelada)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 gr nuca taiata
  • 150 gr rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baragan:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş


Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se framinta si se se pune la rece.


Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi seadauga 10 linguri lapte ,nuca taiata, rahatul, scortisoara,gemul.


Se amesteca bine totul apoi se adauga cele 4 albusuri batute spuma.


Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se intinde o foaie, se inteapa cu o furculita apoi se pune crema, peste se pune cealalta foaie si se da la copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.


Intepam cu o furculita si foia de deasupra.


Cind este bine rumenita scoatem afara ,lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.

 

TIPS-URI

1

De preferinta se pune gem de culoare inchisa sa fie combinatia aspectuoasa

2

Daca gemul este de culoare deschisa faceti foile cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baragan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

babi5 1

15.08.2013, 14:37

Cu mare drag Rocsi

babi5 1

15.08.2013, 14:37

kukibella

MotanLaOale 1

20.08.2013, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pandispan