Panna cotta tricolora

de Corinuta in Dulciuri, 11 Apr 2011 | 4086 vizualizari

 

Am vazut la Miha pe blog "Panna cotta layers" si mi-a facut pofta, dar mai cautand eu pe net am dat peste alte culori si chiar a trebuit sa ma pun la treaba :D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida naturala
  • 100 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 2 lingurite de gelatina pudra sau 3 linguri de amidon(am pus eu)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 6 linguri sirop de menta
  • 6 linguri sirop de fructe de padure
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta tricolora:

Se amesteca frisca cu laptele. Se pun 150 ml din acest amestec la fiert, iar cand da in clocot se adauga siropul de menta amestecat cu 1 lingura de amidon si se mai fierbe pana se ingroasa amestecand mereu. Se toarna in pahare si se da la frigider.

Se prepara stratul al doilea. Punem la fiert 200 ml frisca cu lapte, zaharul si esenta de vanilie. Pastram 3 linguri de frisca pe care le amestecam cu o lingura de amidon. Adaugam amidonul cand da in clocot si mai fierbem pana se ingroasa, apoi se toarna in pahare peste primul strat si se da la frigider.

Ultimul strat se prepara la fel ca primul, se toarna in pahare si se da la frigider. Daca facem cu gelatina, se hidrateaza gelatina in cateva linguri de apa rece, apoi se imparte in trei si se amesteca cu fiecare strat in parte si se raceste la congelator.

Inspiratie:)

 

TIPS-URI

1

pentru culori mai intense se poate adauga colorant alimentar lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta tricolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rux 1

24.05.2011, 19:27

O splendoare!

adry88 1

31.05.2011, 21:38

unul si la mn

simonacallas 1

04.05.2014, 07:34

Am admirat indelung pana cotta pe care ai facut-o si culorile astea frumoase La noi nici pana in ziua de azi n-au adus astia la tarabe siropurile pe care le-ai folosit tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!