Panzerotti cu creveti si legume

de mihaelar63 in Paste, 10 Ian 2019 | 2394 vizualizari

 

 Nu des dar asa la vreo doua luni imi vine pofta de fructe de mare . Bineinteles ca ma folosesc de fructe de mare congelate , dupa posibilitate .In miezul iernii gasesc convenabil sa ma folosesc de mixuri de legume congelate. Acestea sunt ambalate si congelate conform standardelor. Mi-ar place sa gatesc cu fructe de mare proaspete, pana atunci...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr creveti decorticati -congelati
  • 250 gr panzerotti -paste artizanale italiene umplute cu fructe de mare
  • 250 gr legume congelate -mix morcovi, conopida, broccoli
  • 2 linguri ulei susan
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 pahar supa clara de pui
  • pudra ghimbir
  • piper alb macinat
  • sare de Himalaya
  • seminte de susan negru [ negrilica]
  • codite de patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzerotti cu creveti si legume:

  1. Panzerotti-paste le umplute se fierb in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj .Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs intr-o sita .
  2. Legumele se decongeleaza la temperatura camerei .
  3. Se curata , se spala si se toaca marunt ardeiul iute , usturoiul si coditele de patrunjel .
  4. In putin ulei de susan se calesc la foc mic usturoiul , ardeiul iute si coditele de patrunjel timp de 2-3 minute .
  5. Se adauga crevetii decorticati si mixul de legume .
  6. Condimentati intre timp cu pudra de ghimbir si piper alb macinat .
  7. Sarati usor , puneti zeama de pui si lasati sa fiarba la foc mic 5-8 minute .
  8. Gustati la sfarsit si daca mai este nevoie sarati sau condimentati .
  9. Intentionam la sfarsit sa folosesc si ceva acru , lamaie sau otet de orez , care sa dea aciditate . Nu a fost nevoie ,gustul era perfect echilibrat.
  10. Se monteaza preparatul individual la fiecare farfure in parte .Se pun pastele la baza si crevetii cu legume deasupra .
  11. Decorati cu codite de ceapa verde taiate arunt si cu seminte de chimen negru .

TIPS-URI

1

In miezul iernii gasesc convenabil sa ma folosesc de mixuri de legume congelate. Acestea sunt procesate si ambalate corespunzator. Nu contin conservanti si nici sare. Ma mir cand mai vad ca se cumpara mazare sau fasole verde la borcan, conservata cu cine stie ce.

2

Intentionam la sfarsit sa folosesc si ceva acru, lamaie sau otet de orez care sa dea aciditate. Nu a fost nevoie, gustul era perfect echilibrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panzerotti cu creveti si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simona72 1

10.01.2019, 21:13

Foarte bune! Chiar azi am facut gnochi cu fructe de mare

mirela0911 1

14.01.2019, 11:39

Miha, nu ai sughitat sambata? I-am facut in sfarsit lui Denis creveti! nu-s pentru mine! El a mancat!

dantes 1

17.01.2019, 18:55

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de smantana