Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2014 | 7025 vizualizari

 

FOARTE BUNI SI USOR DE FACUT

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi fierti 
  • 1 ou 
  • 80-100 g făină (depinde de cartofi ) 
  • 10 g de amidon din cartofi 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 50 g de parmezan ras 
  • sare 
  • piper
  • PENTRU UMPLUTURA 
  • 200 g mozzarella taiata marunt 
  • 100 g sunca taiata felii subtiri
  • PENTRU EXTERIOR 
  • 2 oua 
  • pesmet 
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca:

Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i si lasa-i sa se raceasca .

Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .

Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .

Pe suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin , faina ramasa,cantitatea este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati marginile bine . Asezati-le pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .





MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR



Bateti ouale cu o furculita .

Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.




Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .

 

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CALD

Daca ti-a placut reteta noastra "Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Pushaa 1

23.02.2014, 20:21

ce bine arata!!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:49

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:14

Mai mult decat delicios si tentant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu telemea si cascaval cu nuci