Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2014 | 7588 vizualizari

 

FOARTE BUNI SI USOR DE FACUT

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi fierti 
  • 1 ou 
  • 80-100 g făină (depinde de cartofi ) 
  • 10 g de amidon din cartofi 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 50 g de parmezan ras 
  • sare 
  • piper
  • PENTRU UMPLUTURA 
  • 200 g mozzarella taiata marunt 
  • 100 g sunca taiata felii subtiri
  • PENTRU EXTERIOR 
  • 2 oua 
  • pesmet 
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca:

Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i si lasa-i sa se raceasca .

Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .

Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .

Pe suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin , faina ramasa,cantitatea este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati marginile bine . Asezati-le pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .





MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR



Bateti ouale cu o furculita .

Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.




Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .

 

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CALD

Daca ti-a placut reteta noastra "Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Pushaa 1

23.02.2014, 20:21

ce bine arata!!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:49

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:14

Mai mult decat delicios si tentant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor