Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2014 | 10489 vizualizari

 

FOARTE BUNI SI USOR DE FACUT

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi fierti 
  • 1 ou 
  • 80-100 g făină (depinde de cartofi ) 
  • 10 g de amidon din cartofi 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 50 g de parmezan ras 
  • sare 
  • piper
  • PENTRU UMPLUTURA 
  • 200 g mozzarella taiata marunt 
  • 100 g sunca taiata felii subtiri
  • PENTRU EXTERIOR 
  • 2 oua 
  • pesmet 
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca:

Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i  si lasa-i sa se raceasca .
 Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin  cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .
 Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .
 Pe suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin  , faina ramasa,cantitatea  este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati  mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor  , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati  marginile bine . Asezati-le  pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .


 MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR 

Bateti ouale cu o furculita  .
Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.


 Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .
   

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CALD

Daca ti-a placut reteta noastra "Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pushaa 1

23.02.2014, 20:21

ce bine arata!!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:49

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:14

Mai mult decat delicios si tentant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cabanos invelit(imbracat)