Papanasi

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Feb 2012 | 1453 vizualizari

 

Recunosc ..nu am preparat ,dar nici nu am mancat pana acum acest vestit desert..Astazi m-am gandit sa-i prepar avannd la indemana toate ingredientele necesare .Ce a iesit? ...priviti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g faina )+/-1-2 linguri)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • Decor
  • gem ( de caise am folosit )
  • smantana
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie.


-se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie


-se adauga grisul


-se adauga faina cernuta ,pentru inceput 100 de grame ..iar daca aluatul este in continuare umed vom mai adauga 1-2 linguri


-pe masa infainata bine intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime si decupam cu ajutorul a 2 pahare (unul mai mare si unul mai micut_)papanasii


-prajim in baie de ulei incins pe ambele parti si-i scoatem pe un servet de bucatarie


-se servesc calzi cu smantana si gem/dulceata din belsug dar si presarati cu zahar pudra vanilat.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ubulika 1

02.03.2012, 11:56

arata demential!! e imens

VERONICA2607 1

10.03.2012, 09:31

ce bine arata !!!

ionela2682 1

25.03.2012, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti cu branza dulce si iaurt