Papanasi

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Feb 2012 | 1376 vizualizari

 

Recunosc ..nu am preparat ,dar nici nu am mancat pana acum acest vestit desert..Astazi m-am gandit sa-i prepar avannd la indemana toate ingredientele necesare .Ce a iesit? ...priviti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g faina )+/-1-2 linguri)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • Decor
  • gem ( de caise am folosit )
  • smantana
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie.

-se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie

-se adauga grisul

-se adauga faina cernuta ,pentru inceput 100  de grame ..iar daca aluatul este in continuare umed vom mai adauga 1-2 linguri

-pe masa infainata bine intindem aluatul intr-o foaie de  1 cm grosime si decupam cu ajutorul a 2 pahare (unul mai mare si unul mai micut_)papanasii

-prajim in baie de ulei incins pe ambele parti si-i scoatem pe un servet de bucatarie

-se servesc calzi cu smantana si gem/dulceata din belsug dar si presarati cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi-0
Papanasi-1
Papanasi-2
Papanasi-3

COMENTARII (28)

Ubulika

Ubulika 1

02.03.2012, 11:56

arata demential!! e imens

VERONICA2607

VERONICA2607 1

10.03.2012, 09:31

ce bine arata !!!

ionela2682

ionela2682 1

25.03.2012, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro