Papanasi pentru copii

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 17081 vizualizari

 

Un desert delicios cu branza de vaci, ideal pentru copii! Ai mei ii adora! Vlad, cel putin, mananca jumatate din portie odata!
Se face extrem de rapid, cand era mai mic ii faceam aproape zilnic :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet de branza de vaci grasa
  • un ou
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri cu gris

         Pentru tavalit:

  • o lingura cu unt
  • 3 linguri cu pesmet
  • 100 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi pentru copii:

Se amesteca aceste ingrediente cu mixerul, grisul se pune ultimul, in ploaie. Din aceasta cantitate ies 10-11 papanasi.


Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se da focul mic si cu mana uda se formeaza bilute din branza si se pun in apa. Bilutele sa fie de marimea unei mingiute de ping-pong. Cam in 5 minute ar trebui sa se ridice toti la suprafata si se scot pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere.


Separat vom pregati pesmetul prin care tavalim papanasii. Punem intr-o tigaie de teflon o lingura de unt, iar cand s-a topit punem 3 linguri de pesmet si amestecam, la foc mic, pana se rumeneste foarte putin.


Bun! Intr-o farfurie turnam zaharul si papanasii fierbinti ii tavalim rapid prin pesmet si apoi prin zahar. Voila!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi pentru copii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Oana 1

09.02.2010, 18:51

Azi le-am facut iar, sunt innebuniti dupa ei

dumary 1

03.08.2011, 23:41

cu ce pot inlocui oul?
ianis al meu are 2 ani dar e alergic la ou

Oana 1

04.08.2011, 10:11

Dumary, poti inlocui un ou cu 1/2 lingurita de amidon alimentar, pentru a lega o compozitie, asta am gasit intr-o carte de bucate, insa nu am incercat...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Branza de vaci de casa