Pappardelle cu ragu de iepure

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 10 Oct 2011 | 4691 vizualizari

 

Am descoperit in paginile cartii Bucataria lumii o interesanta reteta italiana din regiunea Emilia-Romagna: Pappardelle cu ragu de iepure.

Puteti folosi iepure de camp, daca va place carnea mai tare si mai aromata, dar eu folosesc frecvent iepure de casa, pentru ca ai mei socri, cresc din cand in cand.

Mi-a placut combinatia, mai ales ca fse folosesc si pappardelle praspete, home made, cu masina tocmai primita cadou de la fini (multumesc Klara si Mihai!)

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei de masline
  • pulpe de la un iepure de casa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 75 gr kaiser
  • 1 lingurita ienibahar sfarimat usor
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita fenicul
  • 250 ml vin rosu
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • 300 ml supa de pui
  • 1 lingura mustar
  • sare si piper
  • 300 gr pappardelle sau tagliatelle proaspete (voi reveni cu reteta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pappardelle cu ragu de iepure:

Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.


Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt. Prajitit-le la foc mare 2-3 minute, apoi adaugati kaiserul si continuati sa le prajiti la foc mic, pana se patrund. adaugati apoi ienibaharul, cimbru, feniculul, rozmarinul si bucatile de iepure.


Turnati vinul si pasta de tomate, asezonati cu sare si piper si lasati sa clocoteasca pana ce scade lichidul aproape de jumatate. turnati supa si mustarul si lasati la foc mic, 30 minute, pana ce carnea se fragezeste. Scoateti apoi bucatile de iepure si dezosati-le. Dupa care le puneti din nou in sos.


Cand e aproape gata de srevire puneti pe foc o oala cu apa sarata si fierbeti pappardellele/tagliatellele usor al dente.


Cand sunt gata le scurgeti si le adaugati in sos, asigurandu-va ca sunt acoperite bine de sos. lasati cateva minute dupa care serviti cu patrunjel tocat. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle cu ragu de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

alice_ciobanu 1

17.10.2011, 13:58

Seno, dau cum sa nu

jolygina 1

17.10.2011, 18:15

foarte frumoase

babi5 1

16.12.2014, 08:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bezele Panda

de RODIMUR 7

la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

ieri la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

ieri la 20:34

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline