Sarmalute in frunza de varza acra

de madab in Mancaruri cu carne, 18 Iul 2015 | 3295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g carne tocata porc
  • 300g carne tocata vita
  • 200g orez bob mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • sos de rosii
  • faina
  • Sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de varza acra:

Varza se pune la  desarat cu o seara inainte.

Se clateste bine a doua zi ,se desfac frunzele  si se taie  bucatele   cat pt o  sarmaluta.

Se spala legumele, se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la calit. 

Carnea se pune intr-un bol cu sare, piper  , mararul ,cimbrul , legumele calite si faina  cat trebuie (sa fie aluatul nuci moale dar nici prea tare).

Se amesteca bine toate ,se ruleaza in frunza de varza Si se aseaza in oala tapetata cu frunze De varza.

Se face un sos din sosul de rosii cu putina apa si se adauga in oala peste   sarmalele acoperite cu apa  fierbinte.

Peste acest sos se pun alte frunze de varza pt a nu se rumeni cele de deasupra.

se dau la cuptor la foc mediu si se mai verifica de apa.

se servesc cu smantana si mamaliguta  (cui ii place ).

Pofta buna  ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac