Papricas de cartofi cu carne de porc

de cristeena20 in Porc, 10 Feb 2014 | 4701 vizualizari

 

Este una din retetele preluate de la bunica mea inca din copilarie si ramane in topul preferintelor mele. La unele persoane papricasul este carnea scazuta , ca fel principal, dar pentru mine mereu a insemnat aceasta supa satioasa si aromata....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de porc (eu am avut o bucata de spata de porc)
  • 1/2 kg cartofi rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 ardei rosu; 1/4 ardei verde
  • 2 morcovi
  • o lingura pasta de paprica
  • ulei de masline
  • sare, piper,
  • 1/2 cub concentrat de carne sau legume (dupa preferinta)
  • 1 cana faina
  • 1 ou
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi cu carne de porc:

- Portionam carnea in cuburi; eu prefer carnea de porc cu os si putina grasime


- Curatam legumele;


- Intr-o oala punem ceapa taiata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete ff mici. Calim cca 3 minute, apoi adaugam carnea. Amestecam bine, adaugam foaia de dafin, sare, piper si putina pasta de paprica. Eu am aduagat si putin ardei iute.


- Acoperim cu un capac cca 5 minute si apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere bine carnea. Punem cubul concentrat si lasam sa fiarba.


- Cand carnea este moale adaugam cartofii taiati mai mari si cand cartofii sunt aproape fierti facem galuste de faina din faina, ou si apa cat ia sa nu fie nici moale , nici tari. Se rup la supa. Adaugam din cand in cand apa clocotita daca e nevoie. La final adaugam patrunjel verde tocat fin si stingem.

 

TIPS-URI

1

Aceasta supa este nemaipomenita cu carne de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lavinia 1

11.02.2014, 13:17

minunat

diaconta 1

11.02.2014, 16:14

ce buuuun

cristeena20 1

12.02.2014, 00:00

Va multumesc..chiar a fost bun si bucatarul sef a mancat pentru prima data asa ceva...si nota a fost maxima

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paprikaş cu carne de porc cartofi şi găluşte