Papricas de cartofi - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 12 Noi 2010 | 3616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 500 ml rosii pasate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita paprika (boia)
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi - de post:

Se curata ceapa, usturoiul si morcovii, se spala si se toaca - ceapa si usturoiul cubulete, iar morcovul felii. Se pun la calit in ulei ceapa si morcovii. Cand s-au inmuiat se adauga usturoiul, oregano si paprika, se amesteca bine si se toarne peste ele cca 3 litri de apa rece. Se lasa sa dea in clocot. 

Intre timp se curata cartofii, se spala si se taie rondele, apoi se pun la fiert cand apa da in clocot si se fierb aprox. 15 minute. Se adauga rosiile pasate, se condimenteaza cu sare si piper si se mai fierbe 5 minute.

Poftiti la masa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papricas de cartofi - de post-0
Papricas de cartofi - de post-1
Papricas de cartofi - de post-2
Papricas de cartofi - de post-3
Papricas de cartofi - de post-4
Papricas de cartofi - de post-5

COMENTARII (24)

Sylvia

Sylvia 1

15.11.2010, 19:03

excelent arata si cu muraturi

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 19:08

eu nu-s mofturoasa precum Gaby asa ca vin la o portie ca buna-i mancarea si fara carnita.................

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53