Papricas de pui cu galuste

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 28 Aug 2011 | 4707 vizualizari

 

Asta este o reteta pentru gurmanzi si persoane care nu au probleme cu greutatea :)) Este o mancare consistenta si cu multe calorii, recomandata in general barbatilor.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati carne de pui(eu am pus pulpele, superioare si inferioare)
  • Sare,piper,chili
  • Untura (e mai gustos)/ ulei pentru prajit
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri boia dulce
  • ½ lingurita boia iute
  • 1 lingura faina
  •  Galuste:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • Sare,piper
  • 9-10 linguri rase de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Galuste:


Intr-o oala se pun 500-1000 ml apa si o lingurita delicat si se pune la fiert. Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat pana obtinem o compozitie potrivit de tare. Se da focul mic si cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa se ia din compozitie si se baga in supa. Asteptati putin sa vedeti daca se sfarama sau ramane intreaga. Daca galusca nu ramane intreaga mai lasati putin compozitia si se va intarii singura.Dupa ce terminati de pus galustele puneti o cana cu apa rece peste ele si acoperti cu un capac. Fierbeti galustele pana se inmoaie,apoi scoateti-le pe o farfurie.


Sos:


Carnea se spala si se condimenteaza si se frige in baie de ulei/untura pana se rumeneste bine pe ambele parti. Se scoate carnea rumenita pe o farfurie si se pastreaza la cald.


Din ceaunul in care se prajeste carnea se opreste doar 2 linguri ulei/untura in care se pune ceapa tocata si usturoiul. Cu ajutorul unei linguri se amesteca in ceaun ajutand ceapa sa curete baza de ramasitele de carne.


Cand ceapa este calita se adauga boiaua si faina si se amesteca. Se stinge cu supa in care au fiert galustele(350 ml aprox.) Se adauga carnea si se pune capacul pe ceaun. Se amesteca din cand in cand pana scade sosul. Se condimeteza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel verde.


Papricasul se serveste cald alaturi de galuste si optonal putina smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

28.08.2011, 21:53

delicioasa

Sidy 1

29.08.2011, 07:02

Papricasul asta este o...nebunieeeeee
De obicei galustele se fac ardeleneste cu faina de grau nu cu gris.....

divainbucatarie 1

29.08.2011, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei