Pui in sos de legume cu garnitura de cus-cus

de Bia27 in Pui, 19 Mar 2013 | 6785 vizualizari

 

Ieri am preparat aceasta mancarica,care noua ne place tare mult.Stim ca e post,dar cum la noi postul se tine miercurea si vinerea(valabil pt cei mari),m-am gandit ca totusi poate mai sunt pofticiosi care postesc ca noi :))).

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa medie
  • 1 felie telina
  • 1 cescuta bulion
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/2 lingurita cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • ulei
  • Cus-Cus
  • 250 g cus-cus
  • 3 pahare cu apa
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de legume cu garnitura de cus-cus:

In prima faza taiem cubulete pieptul de pui, apoi trecem la legume: ceapa o maruntim, ardeiul il taiem cubulete, iar morcovii si telina le dam pe razatoare. Inabusim legumele vreo 5 minute, adaugam apoi si pieptul de pui cubulete pt inca vreo 3 minute, dupa care completam cu apa cat sa le acopere. Lasam apoi sa fiarba la foc mediu, sub capac. Cand este fiarta carnita, adaugam bulionul, tarhonul, cimbrul, sarea dupa gust si mai lasam sa dea cateva clocote pt a se forma mai bine sosul. Oprim focul si punem patrunjel din belsug, eu de data asta am pus patrunjel uscat, dar il prefer pe cel verde .

Eu prepar cus-cus-ul in timp ce se face si mancarica de pui. Punem intr-o oala (tigaie inalta,in cazul meu) cele 3 linguri de ulei, adaugam cus-cus-ul si il lasam vreo 2 minute, amestecand mereu, adaugam apoi o cana de apa si punem capacul, amestecam destul de des, iar cand apa scade punem  cate o jumatate de pahar de apa. Dupa ce punem apa iar punem capacul, mai amestecam intre timp si tot asa pana am pus cele 3 pahare de apa. La sfarsit punem sare dupa gust si servim langa puiul cu sos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu folosesc cus-cus de la Monte Banato,imi place ca e mai marunt si nu se umfla foarte tare.

2

E posibil sa mai aveti nevoie de putina apa,depinde si de cus-cus-ul care il aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de legume cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume in vas roman