Papricas de pui cu galuste

de Constelatialeu in Pui, 27 Noi 2019 | 1291 vizualizari

 

E prima data cand incerc chestia asta cu galuste, m-am inspirat de la Mirela, i-am zis ca daca nu-mi place pe ea dau vina. Treaba este ca e gustos, dar taman cand ma pregateam sa pun masa, vecina de sus suna disperata, a bubuit furtunul de la apa din bucatarie. Asadar si prin urmare urca sus cu galeata si mop si ajuta la strans apa, ca nu era suficient ca furtunul a bubuit, nici ventilul nu mergea se invartea in gol, pana am reusit sa gasim canalul de unde se inchide apa pe toata scara, a durat ceva. Si dai si strange apa , noroc ca la mine nu a ajuns....asa ca papricasul l-am savurat cam cu noduri, dar este bun, nu dau vina pe Mirela....atat  am apucat sa fac poze si apoi la smotru.....:))))))))) Deci asta-i Papricas cu inundatii.....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • cca 6-7 cepe albe ( 3 zicea Mirela, dar cepele mele sunt micute)
  • 60 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 g amestec de rosii si ardei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2 polonice cu apa fierbinte
  • sare
  • piper
  • Galuste
  • 50 g unt moale
  • 2 oua mici sau 1 ou mare
  • sare
  • 100 g faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca, adaugam un praf de sare. Se adauga boiaua si apoi pulpele si le lasam sa se caleasca 3-4 min pe fiecare parte, le tot intoarcem de cateva ori, apoi adaugam 2 polonice de apa fiebinte, punem un capac deasupra si lasam focul foarte mic. Lasam sa se fiarba bine pulpele, apoi adaugam amestecul de rosii si ardei, nu mai punem capacul si lasam sa mai fiarba 10-15 min, adaugam si usturoiul, potrivim de sare si piper.


Galustele : Mai intai punem sa fiarba apa intr-o cratita cu putina sare. Separat amestecam oul cu untul moale si sarea, adaugam faina si omogenizam totul. Cand apa a inceput sa fiarba, luam o lingurita si o inmuiem in apa apoi formam galuste si le punem in apa clocotita, dupa ce am terminat de format galustile, asezam un capac deasupra cratitei si lasam sa fiarba cca 15 min sau pana cand galustile sunt fierte. Scoatem cu un spumar galustile. Le punem in cratita cu pui abia dupa ce am luat cratita de pe foc. Sa aveti pofta si sa nu aveti incidente cu apa vecinilor....:)))))


Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Adi 1

28.11.2019, 20:09

Bun!

dantes 1

29.11.2019, 12:50

Bun!

Rocsi 1

29.11.2019, 18:40

Ai pregatit un prapricas tare bun, chiar daca ai avut probleme cu apa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui