Papricas de pui cu galuste de gris

de Brindusa in Pui, 14 Mar 2010 | 15121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de pui (copane, piept, aripi sau ce mai ai prin casa), spalate si uscate
  • 500 g de ceapa (galbena, rosie, verde, de care ai), taiata nu foarte mic
  • 5 catei de usturoi, taiati
  • 100 ml ulei
  • 600 ml apa
  • 1 lingura boia dulce
  • niste boia iute (dupa gust)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 oua
  • aproximativ 100 g gris
  • sare, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste de gris:

Incalzeste uleiul intr-o cratita incapatoare si prajeste bucatile de carne usor, pe ambele parti. Scoate carnea si adauga ceapa si usturoiul. Caleste pana ceapa devine sticloasa.


Pune carnea la loc in cratita, amesteca putin si adauga apa. Fierbe la foc foarte mic cam 1 ora (sau mai putin, daca carnea e fiarta prea tare).


In timpul asta fa galustile: Pune apa la fiert intr-o oala cam de 5 litri. Adauga 1 lingurita de sare. Galustile le faci cand apa incepe sa fiarba, nu inainte, pentru ca vor iesi tari. Bate bine ouale (cu mixerul daca se poate) si adauga 50 g de gris. Amesteca si, in functie de cat de mari sunt ouale, mai adauga gris pana ce obtii un amestec ce poate fi luat cu lingurita.


Da focul mai incet, astfel incat apa sa fiarba incet. Inmoaie lingurita in apa fierbinte si ia din compozitie. Pune toate galustile in apa care fierbe. Acopera cu un capac si fierbe 5 minute. Pune 1 cana cu apa rece si da din nou la fiert, pana ce galustile sunt complet fierte. Strecoara-le.


In cratita adauga boiaua dulce si iute si pasta de tomate, amesteca si da un clocot. Potriveste de sare si lasa sa fiarba 5 minute. Adauga galustile, cu grija, sa nu se sfarme si lasa-le sa fiarba putin in sos.


Serveste o bucata de carne cu 3-4 galusti si sos, alaturi de salata verde. Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

iulianaalfred 1

16.03.2010, 16:35

f f f buna...

Bucataras 1

16.03.2010, 16:41

immm, pai sa pui si tu reteta cu poze pls pls

Brindusa 1

16.03.2010, 17:59

iulianaalfred, ma bucur ca iti place. Si eu sunt curioasa cum ti-a iesit. ca si bucataras

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui umplut si invelit in bacon