Papricas de pui in vasul Zepter

de Lorra in Pui, 30 Iun 2013 | 4161 vizualizari

 

Si daca am experimentat felul I, in vasul minune :) am pregatit si o bunatate de mancarica plina de savoare si gust bun.
Cum era de asteptat, totul a iesit perfect, carnita si legumele au acel "ceva" ce nu intalnesti la mancarurile pregatite in oalele traditionale.

 

INGREDIENTE

  • pieptul, pulpele si aripile de la pui
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 foi de dafin, piper, cimbru
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui in vasul Zepter:

Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat.


Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare verde. Cand vasul s-a incins, se pune carnea de pui taiata cubulete (mai putin aripile care raman intregi) si se lasa pe foc, cu capacul pus sa fiarba in suc propriu, cateva minute, pana incepe sa iasa abur. Apoi, se adauga ceapa si ardeiul tocate.


Cand toate au fiert, se pune bulionul dizolvat cu 2 linguri de apa si condimentezi cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.


Intre timp se fac galustele din ouale batute si amestecate cu faina in ploaie, si un praf de sare. Aluatul nu trebuie sa fie prea gros fiindca vor iesi tari.


Se da vasul jos de pe foc si cu ajutorul unei linguri, se adauga galustele.


Se pune iar pe foc pana ce acul ajunge iar in zona verde.


La final se adauga usturoiul si patrunjelul tocate marunt, se da vasul de pe foc si se tine in continuare acoperit.


Am folosit foarte putin ulei, doar doua linguri de apa cand am dizolvat bulionul si nu am folosit hota din bucatarie fiindca totul s-a preparat cu capacul pus fara a evapora abur/miros.


Cu toate ca acestui fel de mancare ii trebuie sos, si la un vas clasic s-ar fi facut cu apa din belsug, cu vasul Zepter nu a fost nevoie fiindca totul s-a preparat in suc propriu.


Ce a rezultat ? Un deliciu !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lorra 1

16.12.2013, 11:49

Alexandra Burz 1

17.12.2013, 09:47

un deliciu

Lorra 1

17.12.2013, 10:51

Alex

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Papricas unguresc de pui