Parastas barbatesc

de Mutulica in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 873 vizualizari

 

·     Ne-a parasit Radu Beligan (un simbol si pentru mine)  lasand cu limba de moarte indemnul sa ne iubim si ma vad nevoit sa fac un mic parastas cu un paharel de tuica , o rosie taiata felii si putina branza telemea de vaca pentru  ceea ce au facut si fac cei aidoma dansului, de la cei aflati in functii de conducere pana la ultimii oameni  din ierarhia societatii romanesti .
Ion Apahideanu a fost un actor roman care poate fi vazut in filmele lui Sergiu Nicolaescu si in piese de teatru exceptionale in roluri de mai mica importanta desi toti spuneau ca era facut sa joace roluri de prim plan. Avea insa un mare defect: facuse puscarie politica la fel de vinovat ca si Mitica Popescu. La prima sedinta de dupa Revolutie a actorilor de la Teatrul National a trait dezamagirea vietii lui. Aceiasi oameni se impuneau la conducere si unii martori spun ca directorul ajuns astazi monument national ascundea sub aerul bonom o asidua munca de turnator care i-a tinut cariera in loc lui Ion Apahideanu . Nu a mai reusit sa treaca si peste aceasta dezamagire. Inima sa greu incercata a cedat.
Nu omul Radu Beligan este important ( a facut si lucruri bune), de aceea va mai spun o poveste.
lluzia ca Revolutia ne va schimba viata in bine (de parca oamenii se schimba intr-o zi) i-a mancat sanatatea lui Vistrian Roman. Conflictele cu Dinu Sararu si Alexa Visarion l-au facut sa plece la  Teatrul National din Cluj unde  s-a ales cu un inceput de pareza la mana dreapta din cauza tracasarilor lui Dorel Visan (si domnia sa are o aura de mare om iar vorbele sale pline de bunatate si intelepciune sunt cunoscute de toata lumea, nu-i asa!?) iar in final a avut un accident cerebral. Dorel Visan l-a vizitat la terapie intensiva unde, fara sa-i pese de cei din jur (sau poate de aceea) si de faptul ca Vistrian Roman, conectat la aparate, putea  fi in situatia de a-l auzi, a intrebat: ”Dom’ doctor , io ce mai fac cu dumnealui, pot sa contez ca se mai intoarce la teatru sau il tai de pe lista? ”...
Astazi in cercurile de specialitate se vorbeste la trecut despre ”cabala mediocrilor din cinematografia romaneasca”.  Nu stiu ce sa zic, de la nivelul meu ma prind mai greu ca e mai bine. Va rog sa nu retineti numele personajelor principale, oameni ca noi, nu ele sunt importante, au facut si fapte bune si sunteti chiar atat de siguri ca nu procedati la fel?
Eu vreau sa ingropam obiceiurile care-au distrus sanatatea si vietile atator oameni cu adevarat mari si ne-au impiedicat sa traim mai bine. 
 

 

INGREDIENTE

  • Un paharel de tuica (maestrul Beligan gusta cu placere un paharel)
  • O rosie taiata felii
  • Cateva feliute de branza telemea de vaca. ( In amintirea tineretii maestrului cand la restaurant tuica era adusa impreuna cu o gustare rece. )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parastas barbatesc:

Ingredientele se consuma in ordinea si cantitatile dorite .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parastas barbatesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Mutulica 1

24.07.2016, 08:13

E adevarat , avem rosii gustoase.

anca_rm 1

25.07.2016, 14:56

Costel cand trecem prin Fetesti ne oprim la o poveste ca tre imi place sa-ti citesc retetele

Ina 1

25.07.2016, 16:05

Anca! Te asteptam cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu pesmet si cascaval