Parfait de înghețată cu menta si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 13 Sep 2015 | 1197 vizualizari

 

Va propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure.
O combinatie racoritoare si delicioasa ....

 

INGREDIENTE

pentru 500 g de înghețată :

  • 2 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 10 cl de sirop de menta de casa
  • 50 g fistic prajit
  • fructe de padure, zahar vanilat

6

Catalina L

Bucataras Chef

Taguri: parfait de înghețată cu menta si fistic, retete Dulciuri

Incepem sa batem albusurile spuma. ">Adaugam treptat siropul de menta ">- reteta aici ">si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea. Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly. Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute. Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul. Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi. Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi. Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati. Decorati inghetata in momentul servirii. Vezi alte retete de inghetata: aici Pofta Buna !!!! "> Incepem sa batem albusurile spuma. ">Adaugam treptat siropul de menta ">- reteta aici ">si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea. Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly. Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute. Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul. Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi. Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi. Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati. Decorati inghetata in momentul servirii. Vezi alte retete de inghetata: aici Pofta Buna !!!! ">
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de înghețată cu menta si fistic:

Un video de la reteta aici


Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.


Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta - reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.


Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.


Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.


Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul.


Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.


Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.


Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati.


Decorati inghetata in momentul servirii.


Vezi alte retete de inghetata: aici Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

dacă nu aveți sorbetiera puneti direct intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de înghețată cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:18

Arata delicios!

Catalina L 1

14.09.2015, 23:10

Moni_alex 1

16.09.2015, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta