Parfait de înghețată cu menta si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 13 Sep 2015 | 4424 vizualizari

 

Va propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure.
O combinatie racoritoare si delicioasa ....

 

INGREDIENTE

pentru 500 g de înghețată :

  • 2 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 10 cl de sirop de menta de casa
  • 50 g fistic prajit
  • fructe de padure, zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de înghețată cu menta si fistic:

Un video de la reteta aici

Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.

Incepem sa batem albusurile spuma.  Adaugam treptat siropul de menta reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.

Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.

Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul.

Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.

Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati.

Decorati inghetata in momentul servirii.

Vezi alte retete de inghetata: aici   Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

dacă nu aveți sorbetiera puneti direct intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de înghețată cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos