Parfait de înghețată cu menta si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 13 Sep 2015 | 827 vizualizari

 

Va propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure.
O combinatie racoritoare si delicioasa ....

 

INGREDIENTE

pentru 500 g de înghețată :

  • 2 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 10 cl de sirop de menta de casa
  • 50 g fistic prajit
  • fructe de padure, zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de înghețată cu menta si fistic:

Un video de la reteta aici


Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.


Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta - reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.


Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.


Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.


Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul.


Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.


Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.


Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati.


Decorati inghetata in momentul servirii.


Vezi alte retete de inghetata: aici Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

dacă nu aveți sorbetiera puneti direct intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de înghețată cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:18

Arata delicios!

Catalina L 1

14.09.2015, 23:10

Moni_alex 1

16.09.2015, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Raffaelo