Pariziene cu branza sarata

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2011 | 7195 vizualizari

 

by diaconta

nu stiu acu' daca parizienele se fac dulci...eu am avut doar branza sarata,si maaareeee pofta de ele, ca prea bine aratau la dia...asa ca m-am pus pe treaba...

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 500 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 230 ml lapte
  • 2 l-ite sare
  • 1 l-ita zahar
  • cateva lg ulei de masline
  • seminte se susan
  • chimen

umplutura:

  • 500 g branza sarata ( de oaie+ cascaval)
  • 1 ou
  • 3 lg smantana
  • mezel amestecat: cremvursti, salam si pancetta afumata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu branza sarata:

Acu' cica ies 8 bucati...da' eu am intins bucatile astea cam mult si mi-au iesit niste pariziene...Kilometrice...asa ca la sfarsit le-am taiat pe fiecare in doua.


Aluatul e cel facut de Dia, doar ca eu am renuntat la cele 70 g zahar, dat fiind ca am facut cu umplutura sarata, si am adaugat in plus o lg-ita de sare.


Se face maiaua amestecand drojdia cu o lg-ita de zahar, 2 lg de lapte si o lg faina si se lasa la dospit acoperita cu o folie.


Dupa ce dospeste bine se toarna peste faina, se adauga oul, sarea, untul moale si cu laptele se framanta bine pana se face un aluat moale si omogen....


Eu am framantat vreo 10 min.


Se pune in castron aluatul, eu am uns bine cu ulei de masline deasupra, si se lasa la loc cald sa creasca bine...eu am lasat vreo 3 ore...ca am avut timp....


Intre timp se pregateste umplutura:


Branza se amesteca bine cu oul si cascavalul ras, se adauga si smantana si dupa preferinta putin chimen.


Se poate renunta la chimen in umplutura si sa se presara doar deasupra.


Aluatul se imparte in 8 parti egale, aprox.


Fiecare bucatica se intinde in forma dreptunghiulara , jumatate se taie fasii iar pe partea cealalta se presara umplutura.


Se ruleaza apoi dinspre partea cu umplutura spre partea franjurata, inchizand bine si marginile ca sa nu iasa umplutura.


Eu am pus si ceva mezel in cateva, ca tot aveam ratacit prin frigider .


Se aseaza in tava unsa si infainata si se lasa la crescut iar vreo ora.


Deasupra rulourilor se presara cascaval., seminte de susan si chimen.


Se incinge cuptorul la 180 g si se coc cam jum de ora, 40 min maxim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (33)

adasev12 1

18.12.2011, 22:09

gabytza...
medioto...mersic
tanyapatap...

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:32

Valclaudia 1

23.03.2013, 17:19

ma apuc imediat de ele. Imi place reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro