Pariziene cu magiun de prune

de babi5 in Dulciuri, 3 Oct 2013 | 4540 vizualizari

 

Mi-a facut Corina o pofta aseara cu parizienele ei cu branza si stafide incat azi le-am executat si eu, dar cu magiun de prune, cu mici modificari. Rezultatul? Bune, bune... Multumesc Corina

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 zahar vaniliat
  • razatura de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 1 cub de drojdie
  • putina sare
  • 1 borcan 450 gr magiun de prune (sau de care doriti )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu magiun de prune:

Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea, am adaugat drojdia, sarea si zaharul peste care am pus laptele cald, am facut o maia si am lasat 10 minute sa creasca. Apoi am topit margarina, am adaugat zaharul vaniliat, 2 galbenusuri, razatura de lamaie si margarina topita. Am framantat un aluat potrivit ca si consistenta, sa se poata intinde bine (daca este necesar mai adaugam putin lapte sau faina) Framintam bine, bine apoi acoperim cu un servet de bucatarie si lasam la cald sa creasca bine.


Impartim aluatul in trei parti egale, din fiecare bucata intindem cate un patrat mai mare apoi il taiem in bucati de cca 10 cm. Fiecare bucata o taiem fasiute la capatul de sus pana la jumatate. Pe partea de jos se pune umputura (eu am pus magiun de prune in care am pus 2 linguri de pesmet) si se ruleaza de jos in sus.


Se aseaza intr-o tava unsa si tapeta cu hartie de copt se mai lasa sa creasca 10 minute.


Cele doua albusuri si un ou cu o lingura de zahar le batem bine, apoi cu o pensula de silicon le ungem si le dam la cuptor. Cand sunt rumene sunt numai bune de mancat


O bunatate! Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Sunt minunate la mic dejun

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

04.10.2013, 07:57

Angelina_Elena fara nici un pic de modestie sunt bune ,bune

FlaviaD 1

04.10.2013, 20:01

babi5 1

04.10.2013, 20:39

FlaviaD multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu gem