Pariziene cu mere

de vio_dreams in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 4541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 7 gr drojdie uscata
  • 50 gr miere de albine
  • pentru umplutura:
  • 1/2 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf scortisoara
  • 1 praf nucsoara
  • pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin.  Lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe dreptunghiuri mici. Eu am facut 5 mari, dar va recomand sa faceti 10 mai mici.

Radem merele si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul, scortisoara si nucsoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie, devin translucide si lichidul lasat in urma fierberii incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca.

Ungem dreptunghiul de aluat cu galbenus batut cu lapte si pe jumatate asezam o lingura de umplutura, pe lungime, iar cealalta jumatate o taiem fasiute subtiri, pe latime. Cu cat fasiutele vor fi mai subtiri cu atat aspectul parizienelor va fi mai frumos.

Rulam astfel incat capetele fasiutelor sa ramana dedesupt si presam usor la capete.  Punem parizienele in tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus batut cu lapte.

Dam la cuptor pana se rumenesc. 

Fierbem apa impreuna cu zaharul si cat parizienele sunt inca fierbinti le ungem cu siropul obtinut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

16.09.2013, 10:33

foarte mult imi plac

carmen_garda 1

02.11.2013, 10:17

si zahar la aluat ce gramaj???...scrie ca se amesteca dar cat se pune nu scrie!!!

remusikiu 1

11.01.2014, 20:17

Arata bine, acum sa vedem daca ies la fel de bune pe cat par, eu am mai adaugat putine schimbari. si cam 2 linguri pline de zahat, eu asa am pus, si a fost ok, imediat o pun la cuptor si am sa pun si o poza daca pot.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!