Panettone

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 2022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 20 g drojdie uscata,
  • 1 ou,
  • 2 albusuri,
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt,
  • 30 ml lapte,,
  • 1 praf de sare,
  • dupa gust esenta migdale si esenta lamaie,
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 150 g fructe confiate
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone:

Dizolvam drojdia in 30 ml lapte si 100 g faina, amestecam si lasam la crescut, la loc cald, peste noapte. A doua zi, framantam aluatul cu 100 g faina si cca 30 ml apa calduta, apoi il lasam la dospit 2 ore. Dupa cele doua ore, framantam din nou cu inca 100 g faina si cca 30 ml apa calduta, pana obtinem un aluat elastic si moale, pe care il lasam la dospit inca 2 ore.


Topim untul impreuna cu zaharul, esentele, un praf de sare si coaja de portocala. Dupa ce s-a topit untul si zaharul, il lasam la racit. Cand s-a racit incorporam oul si albusurile batute ( ca pentru omleta). Dupa ce au trecut cele 2 ore, punem in masina de paine aluatul impreuna cu amestecul de oua si fructele confiate sau daca nu aveti masina de paine se framanta cu mana, dar atentie, aluatul trebuie sa fie foarte bine framantat.


Tapetam o oala inalta cu hartie de copt, asezam aluatul si il lasam la dospit inca 1 h si 30 de minute. Introducem cozonacul in cuptorul preincalzit, pentru cca 50 de minute, dupa ce s-a racit complet, il scoatem din forma si il putem savura

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ionela2682 1

05.01.2012, 19:52

mena29 1

09.01.2012, 14:51

mimmi 1

10.01.2012, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Mini-panettone (facut la masina de paine)