Pariziene cu mere caramel

de madi_marin in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 7664 vizualizari

 

Ceva dulce, bun şi uşor de făcut!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 150 g zahăr
  • scorţişoară praf
  • 500 g făină
  • 1 cubuleţ mic de drojdie proaspătă
  • 70 g zahăr
  • 280 ml lapte
  • 50 g unt/margarină
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 1 gălbenuş şi 2 linguri de lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere caramel:

Se spală merele, se curăţă de coajă şi miez şi se taie cubuleţe. Cele 150 g zahăr se caramelizează cu câteva picături de apă. Într-un vas de cuptor se pune caramelul lichid şi deasupra se repartizează cubuleţele de mere presărate cu scorţişoară. Se dă vasul la cuptorul încins până ce merele s-au înmuiat. Se lasă să se răcească puţin apoi se fac piure cu ajutorul mixerului vertical.


Între timp se face aluatul pentru pariziene : se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 60 ml lapte cald. Se lasă maiaua nla crescut. Se cerne făina într-un vas încăpător, se amestecă cu restul de zahăr, cu untul/margarina topite, esenţa de vanilie, laptele rămas şi un praf de sare, apoi se adaugă maiaua şi se frământă aluatul cam 10 minute. Dacă se lipeşte de mâini se mai adaugă un pic de făină. Se pune la crescut 30 de minute.


Se împarte aluatul în bile de 50-60 de g fiecare. Se întinde fiecare în foaie ovală care se taie fâşii potrivit de subţiri până la jumătate. Pe cealaltă jumătate netăiată se pune piure de mere şi se dă forma unui rulou cu franjurii la suprafaţă.


Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun rulourile unse cu gălbenuş frecat cu lapte. Se poate presăra zahăr deasupra. Se coc la foc micuţ pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos, dar atenţie să nus e ardă dedesubt.


Se servesc ca atare sau pudrate cu zahăr vanilat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

madi_marin 1

24.03.2013, 20:21

Corina ...o sa incerc si cu alta umplutura...

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 07:06

mmm...delicioase

MOKUSKA 1

11.07.2014, 10:01

Minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca