Parjoale de casa

de anisoara in Mancaruri cu carne, 26 Mai 2010 | 13508 vizualizari

 

Aceasta receta de parjoale am preluat-o de la bunica mea si de fiecare data cand le prepar imi adunc aminte de gustul si mirosul din copilarie. Au trecut multi ani si am incercat diferite modificari in reteta si mi-au reusit foarte bine, dar gustul acestor parjoale ma incanta cel mai mult.

Stiti de ce am expus una dupa alta 2 retete de parjoale? Ca sa observati pozele unde se vede sectiunea. Se vede diferenta? Tot secretul este IN AMESTECAREA TOCATURII DE CARNE.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de carne de vita cu porc
  • 2 oua
  • 100 de grame de paine uscata
  • 70 ml de lapte
  • 1 ceapa mijlocie
  • jumatate de capatana de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • 100 gr de faina
  • 60 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale de casa:

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata tocata de-a gata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata contine multe surplusuri si atunci nu veti savura adevaratul gust, care vreau sa-l descriu in aceasta reteta.



Painea se inmoaie cu laptele caldut si asa se toarna peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga ouale si se amesteca foarte bine . Tocatura se lasa sa se odihneasca cca 30 minute .



Tigaia se incinge foarte bine. Intr-un vas separat se bat 2 oua cu furculita. In alta farfurie se toarna faina. Cu mainele ude se formeaza parjoale din tocatura. Se tavalesc prin faina, pe urma prin ou si se prajesc in uleiul calit . In momentul cand incepeti sa prajiti parjoalele se scade temperatura tigaii la jumatate.



Dupa 30 sec de prajire se intoarce pe cealalata parte parjoala, pentru ca sa se inveleasca bine cu oul si faina. Se prajesc parjoale in decurs de 7-8 minute , pe o parte si alta. La urma se pune un capac pe tigaie si se mai prajesc la foc mic timp de 3-4 minute. In acest moment ele cresc ca niste pernute si devin puhave si moi. Sunt deosebit de gustoase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bunica 1

26.05.2010, 22:45

Sunt super!

Roxana 1

27.05.2010, 17:04

astea sunt ca niste chiftele mai mai? ca nu stiu

anisoara 1

29.05.2010, 16:35

multumesc, cu placere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca