Pasca

de Alina26 in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 5301 vizualizari

 

Scuzati ca o postez asa tarziu....chiar daca la noi a trecut Pastele.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 700g faina
  • 200g zahar
  • 15g drojdie
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta portocala
  • 1 esenta lamaie
  • 3 oua
  • 300ml lapte cald
  • ulei de floarea soarelui
  • un varf de cutit de sare
  • 1 galbenus pentru uns

Umplutura

  • 500g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 100g stafide
  • 100g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Pregatim aluatul:


1.Punem laptele la incalzit.Intr-un bol punem faina,facem o gaura in mijloc si punem ouale batute inaine,zaharul,sarea,esentele si drojdia.


2.Incepem sa framantam si rand pe rand adaugam laptele caldut,pana devine un aluat moale.La sfarsit punem ulei si mai framantam pana aluatul se i-a de pe maini.Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,cam 1 ora si jumate.


Pregatim umplutura:


1.Punem branza intr-un bol in care adaugam:oua,zaharul,esenta de vanilie,stafidele si mestecam.


Asamblarea:


1.Intr-o tava rotunda ungem ulei si tapetam cu faina.


2.Punem putina faina pe masa de lucru, luam o jumatate din aluat si intindem cu sucitorul.Trebuie sa aiba diametrul cu 5cm mai mult decat tava.(ex:daca tava are diametrul 25 inca 5cm in plus).


3.Punem aluatul intins in tava,(cele 5cm de aluat trebuie sa iasa in afara tavii),adaugam jumatate de compozitia de branza si inchidem cu restul de aluat de pe margine.


4.Lasam in tava sa mai creasca circa 20 de min.Ungem cu galbenus si bagam incuptorul incins la 180° cam 40 de min pana se rumeneste bine.


5.Pregatim si cealalta pasca cu aluatul si compozitia care a mai ramas.Scoatem din cuptor,cealalta pasca,lasam sa raceasca,o scoatem din tava si o pudram.Bagam cealalta pasca in cuptor.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:27

Tare mult imi place pasca! Abia astept Pastele sa fac si eu!

Gabriela T 1

01.05.2013, 12:47

Mmmmm,ce bun!o sa incerc si eu.La favorite cu ea.

Alina26 1

01.05.2013, 14:48

ooo....multumesc!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata