Pasca

de merisor in Prajituri, 18 Apr 2014 | 3804 vizualizari

 

De obicei cand fac pasca imi place sa combin branza proaspata cu branza sarata, dar de data aceasta am avut doar branza de vaci proaspata, din pacate, insa a iesit foarte buna si asa.
Mi-ar fi placut sa fac aluatul cu smantana, dar nici din asta n-am mai avut, tare pufosi au iesit cozonacii cu smantana in aluat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 30 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci(Pilos)
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de lamaie
  • 6 linguri gris
  • 4 oua
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

De data aceasta am ales aroma de lamaie si la blat si la umplutura, noua ne place mult.


Incepem cu maiaua, adica lichefiem intr-un vas drojdia cu o lingura de zahar, adaugam laptele caldut si o mana de faina.


Omogenizam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul, aproximativ 15 minute.


Cernem faina intr-un vas si face o adancitura la mijloc.


Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea, adaugam si coaja rasa de lamaie si esenta, iar untul il punem la topit, apoi il vom amesteca cu uleiul.


Rasturnam si galbenusurile si o parte din amestecul de ulei cu unt, in adancitura din mijlocul fainii.


Adaugam si maiaua crescuta si incepem sa incorporam faina putin cate putin.


Cand aluatul devine tare il rasturnam pe masa de lucru unsa cu ulei(din cel oprit).


Framantam aluatul, dar nu prea mult, apoi il punem inapoi in vas, il acoperim si il lasam la crescut 15-20 de minute, dupa care il intindem si imbracam o forma de copt rotunda, detasabila, cu el. Eu am folosit o forma de 25 cm, diametrul.


Oprim o parte din aluat si pentru impletitura si crucea din mijloc.


Mai lasam aluatul la crescut si in forma de copt, cam tot 10-15 minute.


Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele si le vom pune peste aluat.


Impletim restul de aluat oprit si il asezam pe marginea formei, iar la mijloc formam o cruce.


Ungem aluatul de deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si dam pasca la cuptorul preincalzit( cu 5 minute inainte), pentru 40-45 de minute la 180 de grade


Lasam pasca sa se raceasca, apoi putem portiona, ma rog, cine rezista. :)


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de gris variaza in functie de consistenta branzei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Lavinia 1

19.04.2014, 19:41

minunata!cu branza multa cum imi place mie

Lia_ 1

22.04.2014, 18:58

asta cu aluat este a noastra si decorata cu suflet

merisor 1

22.04.2014, 19:40

Asa este, Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa